Gazete Vatan Logo

Projeler sıraya girdi talep almaya başladı

DKY İnşaat, yeni projelerini bir bir açıklamaya başladı. Tuzla’da ve Kartal’da ön talep toplayan DKY, Eylül’den sonra satışa çıkmaya hazır.

İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde faaliyet gösteren DKY İnşaat, yaklaşık 16 aydır süren çalışmalarının sonucunda, projelerini bir bir ortaya koymaya başladı. Tuzla’daki Lokum Evler, Kartal’daki Deniz Yıldızı projelerinde ön talep toplamaya başlayan DKY, Kartal’daki bir diğer projesinde de inşaat aşamasına geldi. İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Eylül ayından itibaren bu projeleri satışa sunmaya başlayacaklarını söyledi.

Lokum’a talep topluyor

DKY İnşaat, Yenisahra, Göztepe, Tuzla Aydınlı, Sultanbeyli, Maltepe ve Kartal’da olmak üzere 6 projeye hazırlandığını ve bu projelerin toplam 2 bin 750 birimden oluşacağını açıklamıştı. Bu projelerden Kartal ve Tuzla’dakilerde ön talep aşamasına gelindi.

Bu projelerden DKY İnşaat ve Metropolist Yapı işbirliği ile Tuzla Aydınlı’da hayata geçecek olan Lokum Evler, konut ve park alanı dahil olmak üzere 53 dönüm arazi üzerine inşa edilecek. Proje 2+1 ve 3+1 tiplerinde, 722 konuttan oluşuyor. Projedeki daireler yüzde 18 ön lansman indirimi ve yüzde 12 peşin ödeme indirimiyle 235 bin lira ile 362 bin lira arasında fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı

Kartal’ın ‘deniz’ yıldızı

Ön talep topladıkları bir diğer projenin Kartal’daki Deniz Yıldızı olduğunu ifade eden Ali Dumankaya, “Kartal sahilinde yer alan proje, konumu itibariyle dikkat çekiyor. Tek kule olarak yükselen projede 173 birim bulunacak. Bu projeyi de Eylül’den sonra satışa sunmayı düşünüyoruz. Deniz yıldızının gövdesinden esinlenerek tasarlanan projenin de Adalar manzarası olacak” diye konuştu.

Fiba’nın payını aldı

DKY’nin planladığı 6 projeye, Kartal’da bir proje daha eklediklerini anlatan Dumankaya, şunları söyledi: “Fiba Holding’in Kartal’daki arazisinin yüzde 38.36’lık payını satın aldık. Arsanın Metro Properties’e ait payı ile birlikte proje planlıyoruz. Adalar manzarasına çok hakim bir noktada, konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash & Carry’nin de yer alacağı karma bir proje hazırlıyoruz. Arsa üzerinde bulunan eski Praktiker binasının yıkım çalışmaları devam ediyor. Eylül-Ekim ayı gibi başlamayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Dönüşüm projeleri 2015’te gelecek

ALİ Dumankaya, Yenisahra, Göztepe, Sultanbeyli ve Maltepe’deki projelerinin de çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bu projeleri 2015 yılından itibaren hayata geçireceğiz. İçlerinde kentsel dönüşüm projeleri var” diye konuştu.