Gazete Vatan Logo

İstanbul'a geliyorlar

Beyttürk İnşaat gözünü Kağıthane, Kartal ve Silivri'ye dikti.

İstanbul'a geliyorlar

Yabancı yatırımcıların gözde firması Beyttürk İnşaat, ağırlıklı olarak konumlandığı Yalova bölgesinden İstanbul’a geliyor. Önümüzdeki yıl 4-5 proje planlayan firma, Kağıthane, Kartal ve Silivri’ye gözünü dikti.

Türk misafirperverliğini düstur edinerek yola çıkan Beyttürk İnşaat, Yalova bölgesinden İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, yeni dönem proje ve yatırımlarını Emlakeki.com’a anlattı.

Beyttürk İnşaat’tan bahseder misiniz?

Biz Beyttürk şirketini 2013 yılının Ocak ayında kurduk. Aslında yıllardır sektörün içindeyiz. Beyttürk ismi de Türk misafirperverliğinden geliyor. Bu algıyla hareket ediyoruz. ‘Türkiye’ye gelen Arap yatırımcılar bizden almalı’ diye yola çıktık. Bunun öncesinde bir çok işbirliğimiz oldu, Bahreyn ile yaptığımız bir çok iş var. Yalova’da Dream Land projemizi yaptık. Akabinde bir çok arsa yatırımımız da var. Bunların bazılarında Bahreynli kurumsal firmalara satış da söz konusu.

Bahsi geçen arsaların boyutu nedir?

Haberin Devamı

Yalova ağırlıklı olmakla beraber, Balıkesir bölgesinde arsa yatırımlarımız var. Sapanca ve Silivri’de alım yaptık. Toplam değerler olarak 20 milyon doları bulmuştur. Şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim ki Tükiye’de Arap turistlerle ilgili çalışma koşulları konusunda önde gelen firmalardan birisi yiz.

Şu anda devam eden projeleriniz nelerdir?

Devam eden 3 projemiz var. Bunlar yine Yalova bölgesinde. Toplamda 350 üniteye yakın bir proje. Elimizde 25-30 kadar stoğumuz var.

Alanlar Arap yatırımcılar mı?

Genellikle. Büyük oranı Körfez ülkelere satıldı.

Bursa’ya giriş hızlı olacak

Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Barman, Bursa’da en büyük projelerine imza atacaklarını duyurdu. Barman proje detaylarını şöyle anlattı: “Toplamda 70 bin metrekare inşaat alanına sahip. 1+1’lerden, 4+1’lere ve villalara kadar toplamda 950 üniteden oluşuyor. Muhtemelen ocak ayında lansmanı yapılacak ve yine Körfez ülkelerine de açarız. Proje Orhangazi’de yer alacak ve bu bölge, turizm destinasyonu haline getirilmemiş bir alan. Lake 360 olarak açıklayacağımız proje lokasyon olarak da oldukça avantajlı. İzmit Körfez Köprüsü ile İstanbul’a 20 dakika olacak.”

Haberin Devamı

2016 sonu gibi hedef İstanbul

Dream Land projesinde metrekare fiyatlarının bin 400 dolar civarı seyrettiğini belirten Barman, Lake 360’ta da bin dolar ile çıkacaklarını söyledi. 2016 yılı sonu gibi İstanbul Kağıthane bölgesinde yeni bir projeye daha imza atacaklarını ifade eden Barman, şöyle devam etti: “Ardından da Kartal gelebirlir. İstanbul içinde 4-5 proje ile devam etme düşüncesindeyiz. Onun dışında Marmara çevresinde arsa stoğumuz 350 bin metrekareyi aşabilir.”

550 firmayla çalışıyoruz

Kendi pörtföyleriyle Arap yatırımcılarla çalışan Beyttürk İnşşat başkanı Barman sistemlerini şu ifadelerle anlattı: “Arap ülkelerinde bu bölgeden konut almak isteyen hemen hemen herkesin haberi var bizden.Biz Türkiye dahil olmak üzere arap ülkelerinde toplamda 550 firmayla çalışıyoruz. Bugün taksiciler, restorantlar, oteller bunun gibi bir çok yapı var.Bunların hepsinden bize müşteri akışı sağlanıyor. Birde satış sonrası müşteri memnuniyeti için bir ekibimiz var. Biz ‘projeye geleceğim ‘diyen bütün müşterilerimize özel VIP aracımızı gönderiyoruz.”

Haberin Devamı

Geniş arsa portföyü

Muhammet Uğurcan Barman, firma olarak geniş bir arsa alanları olduğunu belirtti ve ekledi: “Silivri’de yaklaşık 55 bin metrekare yerimiz var.Yalova ve Orhangazi’de yaklaşık 300 bin metrekare arsamız mevcut. İstediğimiz projeyi bu açıdan rahatça yapabiliyoruz. “

www.emlakeki.com