Gazete Vatan Logo

Güzellik duyguların dışa yansımasıdır

Güzellik duyguların dışa yansımasıdır

Kadınların vazgeçilmezleri arasında güzellik malzemeleri de var. Her yeni güzellik tüyosu bizi heyecanlandırır. Bundan yola çıkarak kurulan beauty-edit.com birçok anekdotu ile kadınlara yol gösterici oluyor. Sitenin kurucuları Gül Çital, Eda Şentürk ve Debora Zakuto tüyolar verdi.



Nasıl bir araya geldiniz?

10 seneden beri üçümüz de farklı kadın dergilerinde güzellik editörlüğü yapıyoruz. Bu süreçte basın toplantıları sayesinde tanıştık ve yakın arkadaş olduk. Beraber çıktığımız bir Çeşme tatilinde “Acaba birlikte neler yapabiliriz?” diye hayaller kurarken online bir güzellik dergisi kurma fikri oluşmaya başladı. Dergicilik deneyimlerimizi dijital bir mecrada da paylaşmak istedik. Uzun bir çalışma sürecinden sonra Beauty-edit.com okuyucularıyla buluştu.

Güzellik size göre nedir?

Güzellik duyguların dışa yansımasıdır. Mutlu ve heyecanlıysanız bu kesinlikle yüzünüze yansıyor. Sinirli ya da üzgünseniz güzel görünmeniz mümkün değil. Sadece düzgün yüz hatlarından ibaret de değil. Kadının sahip olduğu tüm değerlerin birleşiminden ortaya çıkan etkileyici bir ışık olarak tanımlanabilir. Dikkat ederseniz en çok iltifatı en mutlu olduğunuz zamanlarda alırsınız.

‘Göz kreminizi buzdolabında saklayın’

Bu dergi tadında güzellik sitesinin içeriğinde neler var?

Hepimizin de bildiği gibi yaş fark etmeksizin kadınların en büyük zaaflarından biri hiç şüphesiz kozmetik. Ne zaman iki kadın bir araya gelse sohbet bir şekilde her zaman kozmetik ürünlerine geliyor. Meraklarını giderebilecekleri ve aynı zamanda bilgi sahibi olabilecekleri bir site yaratmak istedik. Makyaj, saç, cilt ve vücut bakımı hakkında en son haberler, tüyolar, parfümlerin hikayeleri, saç stilistleri, makyaj artistleri ve dermatologlardan öneriler ve tüm dünyadan güzellik adresleri yer alıyor. Fotoğraf ve yazılardan ilham alarak tarzınızı yenileyebilirsiniz.

Peki, sizin özel güzellik tüyolarınız nelerdir?

Yazın güneş altında şezlonga uzandığınızda, aklınıza cilt lekelerini ve kırışıklıkları getirin. Hemen kalkıp gölgeye geçin. Güneşe çıkmadan önce kuru saçlarınıza saç maskesi sürerek güneşten, klorlu ya da tuzlu sudan korunmasını sağlayın. İki kaşınızın tam ortasına göz altı kapatıcınızdan biraz dokundurarak yüzünüze aydınlık katın. Bunlar bizim en sevdiğimiz tüyolardan birkaçı...

Geceden kalma yorgunluğu bir anda nasıl yok edersiniz?

Yüzünüze canlandırıcı bir tonik sıkın, nane gibi enerji veren içeriklere sahip bir duş jeliyle banyo yapın, gözlerinize buzdolabında tuttuğunuz göz kremini sürerken minik tampon hareketlerle masaj yapın.

‘Mat kırmızı ruj ve renkli saç balyajları çok moda’

Hızlı bir canlandırıcı bakım nasıl olmalıdır?

Peeling ve maskeler bu konuda fazlasıyla yardımcı olacaktır. İçeriğinde C vitamini bulunan maskeler cildinizdeki toksinleri atmanıza yardımcı olur ve canlanmanızı sağlar. Cilt tipinize göre seçtiğiniz peeling de ölü hücrelerden kurtulmanıza yardımcı olur ama en önemlisi bu destek ürünleri haftada birkaç kez uygulamak.

Bakımlı kadın nasıl olmalı?

Pürüzsüz bir ten, bakımlı tırnaklar ve yüz hatlarını ortaya çıkaracak renkli dokunuşlar ve hoş bir koku...

Bakım mı güzellik mi?

Sağlıklı, pürüzsüz, temiz bir cilt olmadan istediğiniz kadar makyaj yapın güzelliğinizi gölgeleyecek siyah noktalar, cilt tonu farklılıkları ve kuruluk gibi kusurlar makyajın her ayrıntısında kendini gösterecektir.

Bu nedenle bakım her zaman önceliğimiz.

Saç ve makyajdaki son trendler nedir?

Örneğin renkli saç balyajlarını bu kış çok göreceğiz. Pembe gölgeleri saçlar da mesela... Mat kırmızı rujlar bu kış kadife dudaklar yaratmaya devam ediyor. Tırnaklarda da yine çılgın renkler cesur kadınların en büyük aksesuarı olacak.

Haberin Devamı