Gazete Vatan Logo

Doğru rengi seçmeniz için öneriler

Filli Boya, Renxmatik sistemiyle binlerce renk arasından doğru seçeneği bulmanıza yardımcı oluyor.

Yaşam alanlarınızın rengini değiştirmeye karar verdiniz. Boyamak istiyor ancak renk konusunda karar veremiyor musunuz? Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, önerilerimizi dikkate alarak kendinize bir rota belirleyebilirsiniz.

Filli Boya Renxmatik sisteminin sunduğu binlerce renk seçeneği duvar renginizi seçmenizde ışık tutacak.

Kum rüzgarı ile başlayan, bej ve gri mavi olarak adlandırılan özel griler, kuvarz, ay taşı, gün sarısı, mavi derinliklerden hoşlanıyorsanız, kadet mavi ve tonları.

Aceleci olmayın

İşe dar bir alan hakkında düşünmekle başlayın. Evinizin küçük bir odasını düşündüğünüz renge boyayın. Odanın sizde bıraktığı izlenimi gözlemleyerek kararınızı verin. Aklınızda bir renk yoksa mobilyalarınızdan ilham alın.

Odanızın nasıl bir etki bırakmasını istiyorsunuz?

Odalarınızın rengini belirlerken hangi rengin sizi daha huzurlu hissettireceği üzerinde durun. Enerji veren canlı renkler mi, yoksa pembe gibi sakinleştirici tonlar mı? Örneğin, çalışma odanız için sakin bejler mi, yoksa iddialı morlar mı? İkisi de yaratıcılığı tetikliyor olabilir ama önemli olan sizin için hangisinin uygun olduğu.

Haberin Devamı

Aydınlanın

Renkler hakkında düşünürken aydınlatmayı da dikkate alın. Ampulde sıcak tonları ve sarı renkleri tercih edin. Floresan ışıksa mavi tonları daha çok açığa çıkarır. Ayrıca odanız ışık alıyorsa beyaz veya bej tonlarının ışığın gücünü ikiye katladığını hatırlamanızda fayda var. Işık almayan alanlarda canlı renkler kullanabilir, güçlü bir aydınlatmayla karanlığın olumsuz etkisinden kurtulabilirsiniz.

Terimleri öğrenmeden asla

Boya dünyasının de kendisine ait bir terminolojisi var. “Temel renk” rengin kendisi anlamına gelir. “Doyma” ise rengin saflık derecesini gösterir. Rengin ışığı yansıtma boyutu da “parlaklık”tır. Renklerin açıklık ve koyuluk ölçümüdür de diyebiliriz.

Uygulamaya koyulun

Beğendiğiniz rengi veya renkleri bir duvarın üzerinde deneyin. Risk almaktan korkmayın.

Badana şenlikleri

Badana teknikleriyle sanatsal bir boyama deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun için donuklaştırma ya da sünger boyama gibi teknikleri inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eviniz bir bütün

Bir odayı boyamayı bitirip diğer odalara geçmeden önce evinizin bir bütün olduğunu hatırlayın. Diğer odaları boyayacağınız renklerin birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edin.

Tek renkle farklılık

Tek bir rengin ve hafif tonlarının farklı duvarlarda kullanılması eve şık bir görünüm kazandırır.

Matlık

Evinize modern bir görünüm vermek isterseniz, odanızın duvarlarını farklı matlık seviyelerinde boyayabilirsiniz. Odada bütünlük sağlayan bu yeni yöntemi denemenizi öneririz.