Gazete Vatan Logo

Arjantin'de şiddetli soğuk can aldı

Güney Amerika ülkesinde kent merkezlerinde hava sıcaklığı eksi 7 dereceye indi. Bazı havalimanları soğuk nedeniyle kapatıldı, yüzlerce uçuş iptal.

Arjantin'de şiddetli soğuk can aldı

Kış mevsimini yaşayan Güney Amerika ülkesi Arjantin, aşırı soğuklarla titriyor. Ülkedeki bazı havalimanları soğuk nedeniyle kapatıldı, yüzlerce uçuş iptal edildi.

Ulusal Meteoroloji Servisi, Güney Kutbu'ndan gelen soğuk hava kütlesiyle ülkenin kuzeyi ve orta kesimlerinde hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düştüğünü duyurdu. Bariloche kentindeki Patagonian kayak merkezinde termometreler eksi 25,4 dereceyi gösterdi.

Santa Fe kentinde kulübede yaşayan 41 yaşındaki bir kişi ile Mar del Plata kentinde 54 yaşındaki bir evsiz hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti.

Arjantin'in komşusu Şili'de de şiddetli soğuk etkili. Başkent Santiago'da hafta sonu kar nedeniyle elektrik telleri koptu, 250 bin kent sakini elektriksiz kaldı.

Santiago'da kar temizlemeye çalışan bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Devrilen elektrik direğinin altında kalan iki kişi ise yaralandı.