Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Yaparak Hasar Kaydı Ve Trafik Cezası Sorgulama

Araç sorgulama ile araçlar hakkında bilgi alınabilmektedir. Araç sorgulama yapmak isteyenler araç hasar kaydı bilgisialabilir. Araç sorgulama ve trafik cezası sorgulama ile ilgili detaylar için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Trafiğe çıkan araçların kaza gibi tüm durumları raporlanarak kayıtlar altına alınmaktadır. Bu bakımdabu tür durumlar ile ilgili ileri tarihlerde sorgulama yapmak ve bu sorgulama sonucunda da araç hakkında istenilen bilgiler ulaşılabilmektedir. Aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, nasıl hasar aldığı gibi bilgilere ulaşmak isteyenler, bu konuda araç sorgulama yapması yeterli olmaktadır. Araç sorgulama konusunda pek çok seçenek bulunmaktadır. Öyle ki bu kaza bilgisinin dışında aracın çalıntı olup olmadığı, araç üzerinde herhangi bir haciz işleminin olup olmadığı öğrenilebilmektedir. Bu bakımdan kişilerin araç ile ilgili tüm bilgilere ulaşması mümkündür.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Aracın yasal durumu hakkında bilgi almak için araç sorgulama isteyenlerin E Devlet sistemini kullanması gerekmektedir. E devlet sistemine giriş yaptıktansonra araç sorgulama bağlantısını takip ederek ulaşacağınız sayfada, araç plakasını yazmanız yeterli olacaktır. Bu sayede ilgili araç ile ilgili yasal durumu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda araç üzerinde herhangi bir haciz durumu varsa ya da çalıntı araç olarak görülüyorsa, o aracı almanızdoğruolmayacaktır.

Haberin Devamı

Bu yasal bilgilerin dışında araç kaza bilgisi alma konusunda da araç sorgulama yapmanız mümkündür. Bunun için ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetinden yararlanmanız gerekmektedir. Bu SMS servisi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından ücretli olarak sunulmaktadır. Bubakımdan araç sorgulama yapmak isteyenlerin bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir. Her sorgulama için sorgulama yapan kişilerden 4 TL ücret tahsil edilmektedir ve bu ücret telefon faturanıza yansıtılmaktadır. Bu şekilde sorgulama yapmak isteyenlerin aracın plakasını yazarak 5664 numarasına yollaması yeterliolmaktadır. Bu talebin ardından sistem tarafından ilgili plakaya ait araç hakkında kaza bilgisi yine SMS olarak kişilere gönderilecektir. Bu sayede araç hakkında yapılacak sorgulama ile birlikte kaza durumu hakkında bilgi alınması mümkündür.

Haberin Devamı