Gazete Vatan Logo

AÖF sınav tarihleri değişti. Kayıt işlemleri ne zaman bitiyor?

AÖF kayıt yenileme işlemleri için son günlere girildi. Kayıt yenileme işlemleri için son gün 24 Şubat 2017 Cuma günüdür. Kayıt işlemleri öğrenciler tarafından yapılmaya devam ederken, Anadolu Üniversitesi sınav tarihlerinin yapılacak olan referandum nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Yeni sınav tarihleri, kayıt yenileme işlemleri ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

AÖF sınav tarihleri değişti. Kayıt işlemleri ne zaman bitiyor?

AÖF İktisat ve İşletme bölümünde kayıtlı öğrencilerin 15 Nisan ve 16 Nisan tarihlerinde yapılacak olan bahar dönemi sınavları, referandum nedeniyle 29-30 Nisan tarihlerine ertelendi. 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olan dönem sonu sınavları için yeni tarihler 3-4 Haziran 2017 olarak belirlendi.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama ders ekleme ve silme işlemidir. İkinci aşama bahar dönemi kayıt ücretinin bankaya yatırılmasıdır. Üçüncü ve son aşama ise ders kayıt yenileme işleminizin kontrol edilmesidir. 13 Şubat başlayan kayıt işlemleri 24 Şubat Cuma saat 17:00’a kadar devam edecektir. Ders atamaları Fakülte tarafından 30 AKTS kredi miktarını geçmeyecek şekilde yapılmaktadır. Öğrenciler önceki dönemlerden tekrar aldıkları dersler dışında Fakülte tarafından otomatik olarak atanan derslerini eksiltebilir ya da toplamda 45 AKTS kredi miktarını geçmeyecek şekilde ders ekleme işlemi yapabilir. Ders ekleme ve silme işlemi http://aof.anadolu.edu.tr internet sitesi üzerinden kayıt otomasyonu ile yapılacaktır. Ödeme yapılmadığı sürece ders ekleme ve çıkarma yapılabilir. Ödeme yapıldıktan sonra herhangi bir ders ekleme çıkarma işlemi yapılamayacaktır. Eğer ders ekleme ve silme işlemi yapmadan bahar dönemi kayıt yenileme ücretini ödemişseniz fakülte tarafından atanmış olan dersler kabul ettiğiniz varsayılır. Özellikle ödeme yapılmadan önce sorumlu olunan derslerin kontrol edilmesi ileride doğabilecek olan sorunların önüne geçmiş olacaktır.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme tarihlerinde ücret ödemesi yapıp ancak tekrar ders ekleme yapmak isteyenler 23-24 Şubat 2017 tarihlerinde mazeretli kayıt yenileme işlemi yapabileceklerdir.

Ödeme Hangi Bankaya Yapılacak?

Ziraat Bankası ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı ile ödeme yapılabilecektir. Kayıt yenileme için ücret ödeme süresi 24 Şubat’ta saat 23:30’da sona erecektir. Son gün kredi kartı ile ödeme, provizyon işlemlerinden dolayı yapılamayacaktır. Ödeme yapıldıktan sonra makbuzun bahar dönemine ait olup olmadığının kontrolü sağlanmalıdır. Bahar dönemi için belirlenen kayıt tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Haberin Devamı

Bahar Döneminde Yeni Uygulama Geliyor

2016-2017 bahar dönemi ile birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sisteminde değişikliğe gidiyor. Yapılan değişiklik ile sınavlarda öğrencilere açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere yeni tip sorular da sorulacak. AÖF İşletme ve İktisat Programlarında uygulamaya konulacak olan bu sorular, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih derslerinde sorulacak. Kısa cevaplı sorularda bir antlaşmanın tarihi ya da bir kitabın yazarı gibi sorular sorulacakken, açık uçlu sorularda ise tarihsel dönemin özelliklerinin bir ya da iki paragrafta açıklanması gibi sorular sorulacaktır. Uygulama ile öğrencilerin kendi cümleleri ile bildiklerinin ifade edilmesi sağlanarak, bilgilerinin gerçeğe daha yakın ölçülmesi sağlanacaktır. Yeni sistemde bu tarz soruların sayısı 3 olarak belirlenmiştir. Bunlardan 2 tanesi kısa cevaplı soru olacakken, bir diğer soru da açık uçlu olacaktır.

Haberin Devamı

Yenilenen Bahar Dönemi Sınav Tarihleri

Bahar döneminde yapılacak olan referandum sebebiyle ertelenen ara sınavlar 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde, dönem sonu sınavları ise 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.