Gazete Vatan Logo

AÖF kayıt yenilme işlemi ne zaman bitiyor?

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi kayıt yenileme için belirlenmiş olan sürenin son günlerinde bulunmaktayız. Kayıt yenileme işlemleri için sistem 13 Şubat 2017 tarihinde açıldı ve 24 Şubat 2017 Cuma günü mesai bitiminde son bulacaktır. Verilen süreç içerisinde AÖF Bahar Dönemi akademik takviminde bazı değişiklikler yaşandı. AÖF kayıt yenileme işlemleri ve AÖF bahar takviminde yaşanılan değişikliklere ilişkin detaylar haberimizde.

AÖF kayıt yenilme işlemi ne zaman bitiyor?

Kayıt yenileme işlemi yapacak öğrenciler ilk olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesine girmeleri gerekmektedir. Sayfanın sol alt köşesinde yer alan “Öğrenci Girişi” bölümüne tıklayarak kayıt işlemlerine başlayabilirler. Öğrenciler, e-posta adresleri veya T.C kimlik numaralarıyla beraber şifrelerini yazarak öğrenci girişlerini gerçekleştirebilirler. Giriş gerçekleştikten sonra, öğrenciler kendi sayfalarında okul tarafından atanan 30 AKTS ders kredisini geçmeyecek şekilde dersleri göreceklerdir. Kayıt yenileme işleminin ilk adımı olan bu kısımda öğrenciler atanan dersleri kontrol ederek ders ekleyip çıkartmayacaklarına karar vermelidirler. Toplam olarak 45 AKTS’yi geçmeyecek şekilde ders ekleme-silme işlemlerini yapmalıdırlar.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF KAYIT YENİLEME HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF Kayıt Yenileme Harç Ödemeleri

Ders ekleme ve silme işlemlerini tamamlayan öğrenciler, 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirttiğimiz tarihler arasında yapabileceklerdir. Ödemeler Kredi Kartı/Banka Kartı ile, Ziraat Bankası ATM’lerinden(kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnretnet Bankacılığı ile gerçekleştirebilirler. Ödemeler sadece Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilecek ve şubelerinden ödeme yapılamayacaktır. Ders ekleme ve silme işlemlerini tamamlamadan kayıt yenileme ücretini ödeyen öğrenciler, atanan dersleri kabul etmiş sayılmaktadır. Bu nedenle ödeme yapmadan önce işlemlerinizi kontrol ederek emin olmanız gerekmektedir. Mazeretli kayıtların son günü olan 24 Şubat 2017 23:30’a kadar ödeme gerçekleştirebilecekler ancak son gün provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır.

Haberin Devamı

AÖF 2017 Sınav Tarihleri

AÖF Bahar Dönemi akademik takviminde bazı değişikliklerin olduğunu belirtmiştik. Ülkemizin 16 Nisan 2017 Pazar günü referandum sürecine girecek olması değişikliklere yol açmıştır. Üniversite tarafından değişikliğe ait duyuru şu şekildedir:

Haberin Devamı

“Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 03-04 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.”

Yıl sonu yapılacak olan üç ders sınavının ise tarihi değişmeden 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

AÖF Harç Ücretleri

AÖF bünyesinde yer alan her programa göre harç ücretleri belirlenmiştir. Kayıt işlemlerini tamamlanabilmesi için öğrencilerin harç ücretlerini yatırması gerekmektedir, aksi taktirde kayıt işlemleri tamamlanamayacaktır. Bazı lisans programlara ait harç ücretleri ise şu şekildedir;

Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı-205 TL

Haberin Devamı

Sosyoloji Lisans Programı- 205 TL

Felsefe Lisans Programı- 205 TL

Maliye Lisans Programı- 205 TL

Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı-205 TL

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Programı- 205 TL

Kamu Yönetimi Lisans Programı- 205 TL

İşletme Lisans Programı– 205 TL

Diğer lisans ve önlisans programlarına ait harç ücretleri için AÖF öğrenci sistemi üzerinden ödeyeceğiniz kesin miktarı öğrenebilirsiniz.

AÖF Bürolarının Çalışma Saatleri

AÖF büroları, hafta içi her gün 08.30-12.00, 13.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hafta içi adaylara hizmet veren AÖF bürolarının hafta sonu çalışmadığı unutulmamalıdır. Her ilde bulunan AÖF bürolarından bulunduğunuz yerde size yakın olan birisine gerektiği taktirde başvuru yapabilirsiniz.