Gazete Vatan Logo

Ankara'da hastanede patlama!

Ankara'nın İbni Sina Hastanesi'nin tıbbi atık bölümünde patlama oldu! 2 ton kimyasal atık acil servisine yayıldı.

Ankara'da hastanede patlama!

Ankara Üniversitesi, İbn-i Sina Hastanesi'nin acil servis önündeki park halinde bulunan ve içerisinde tıbbı malzeme olduğu belirtilen kamyonda patlama meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre tıbbı malzeme taşıyan işçilerden biri yaralandı.

1 İŞÇİ YARALI

Saat 13.00 sıralarında Sıhhiye'de bulunan İbn-i Sina Hastanesi'nin acil servisinin önündeki otopark alanında şiddetli patlama sesi duyuldu. Otoparkta bulunan ve içerisinde tıbbı malzeme bulunduğu ifade edilen kamyonda patlama meydana geldi. Patlama sonrası kamyonun kasasında hasar oluşurken kamyona tıbbi malzeme taşıyan bir işçi ise yaralandı. Yaralanan işçi hastanenin acil servis bölümünde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kamyonun kasasında yer alan diğer tıbbı malzemelerin patlamaması için güvenlik şeridi oluşturdu. Patlama sırasında acil servis çalışanları, hasta ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Kamyonda meydana gelen patlamanın nedeni araştırılıyor.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN FLAŞ AÇIKLAMA
Ankara Valiliği, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi acil bölümü önünde meydana gelen patlamanın, tıbbi atık aracında gaz sıkışması nedeniyle oluştuğunu bildirdi.
Valilik Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, saat 13.00 sıralarında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi acil bölümünde, tıbbi atık aracında gaz sıkışması nedeniyle patlama yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, "Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi tıbbi atık aracında gaz sıkışması nedeniyle oluşan patlama sonucu çıkan yangın anında söndürülmüştür. Olayda araç sürücüsü hafif yaralanmıştır. Patlama acil servis yakınında meydana geldiği için çevrede gerekli önlemler alınmış olup ilgili kurumlarımız müdahale ve incelemelerini yapmaktadır" bilgisine yer verildi.
REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, İbni Sina Hastanesi acil bölümü önünde meydana gelen patlamada, AFAD yetkililerin kamyon çevresinde yaptıkları teknik çalışma sonucunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk saptanmaması üzerine 15.40 itibarıyla acil servise hasta kabulüne başlandığını bildirdi.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce hastane önünde bekleyen basın mensuplarına konuya ilişkin yazılı açıklama dağıtıldı.
Açıklamada, bugün saat 13.10 sıralarında İbni Sina Hastanesinin arka bahçesinde yer alan tehlikeli atık deposundaki atıkların, yüklenici firma tarafından teslim alınması esnasında ilgili firmaya ait atık kamyonunda küçük çaplı bir patlama yaşandığı belirtildi.
Patlama sırasında yüklenici firma görevlisinin el ve yüzünde yüzeysel yanıklar oluştuğu, yaralıya ilk müdahalenin yapılmasından sonra gözlem altına alındığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Olay yerinin acil servise yakın olması nedeniyle AFAD ve itfaiye ekibinin rahat çalışabilmesi ve tedbir amacıyla acil servise hasta kabulüne geçici olarak ara verilmiştir. Olay sırasında başka yaralanan olmadığı gibi hastanemizdeki diğer sağlık hizmetleri sunumunda da herhangi bir aksaklık olmamıştır. AFAD yetkililerin kamyon çevresinde yaptıkları teknik çalışma sonucunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk saptanmaması üzerine 15.40 itibarıyla acil servise hasta kabulüne başlanmıştır."
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE'SİNDEN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, İbni Sina Hastanesi'nin atık bölümünde meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastanenin Tehlikeli Atıklar adı verilen atıklarının toplanmasının Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.
Açıklamada şu bilgiler verildi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki hastanelerin Tıbbi Atıklarını toplayarak Sincan Çadırtepe'deki depolama alanında kuralara uygun olarak depolamaktadır. Hastanelerde Tıbbi atıkların yanı sıra "Tehlikeli Atıklar" olarak geçen atıkların toplanmasıyla ilgili Hastanelerin özel firmalarla anlaşması bulunmaktadır. İbni Sina Hastanesi de özel bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde bu 'Tehlikeli Atıkları' Ankara dışına depolanmak üzere göndermektedir. Bazı internet kanallarında patlamayla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediyesi ilişkilendirilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sadece Tıbbi Atık toplama görevini yapmaktadır. Tehlikeli atıkların toplanmasıyla ilgisi yoktur. Bu patlama da tehlikeli atıkların alınması sırasında meydana gelmiştir."

Haberin Devamı