Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de dikkat çeken mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, "Bugünü İstanbul'da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de dikkat çeken mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Ankara'da devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yeni sistemin hayata geçmesinin ardından kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı da ilk defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yer alıyor. Erdoğan, başkanlığındaki devlet erkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan'ın Ankara'daki ikinci programı Beştepe'de olacak. Anıtkabir'in ardından Cumhurbaşkanlığı'na geçen Erdoğan, devlet protokolünün tebriklerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan şu mesajı verdi:
"Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen manevi huzurundayız. Siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.
İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimzi bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.