Gazete Vatan Logo

Android Nougat güçleniyor!

Google, Android Nougat'ı yeni sürümüyle daha kararlı ve enerji dostu bir işletim sistemi haline getirecek. İşte Android'in yeni sürümündeki değişiklikler...

Android Nougat güçleniyor!

Android 7.1.2 piyasaya sürüldü ve her zamanki gibi önce Google Pixel ve Nexus cihazlarında kullanılmaya başlandı.

Bir Google yetkilisi, tüm Pixel ve Pixel XL güncellemelerinin "önümüzdeki haftalarda" cihazlara ulaşacağını ve "çeşitli hata düzeltmeleri, ek özellikler ve genel performans / kararlılık geliştirmelerini" içereceğini söyledi. Yayınlanan daha ayrıntılı rapora göre yeni Android 7.1.2 sürümünde şu değişiklikler yer alacak:

  • Gelişmiş parmak izi kaydırma performansı
  • Bluetooth bağlantı geliştirmeleri
  • Pil kullanımı uyarıları

Nexus telefonlarına gelen güncellenme ise biraz farklı. "Hata düzeltmeleri, ek özellikler ve genel performans / kararlılık iyileştirmeleri" ile önümüzdeki haftalarda Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player ve Pixel C'ye sunulacak. Bu özelliklerin listesi de şu şekilde:

  • Gelişmiş bildirim kararlılığı
  • Nexus 5X / 6P'de parmak izi hızlı kaydırma
  • Genel bağlantı geliştirmeleri
  • Pil kullanımı uyarıları

Pixel ve Nexus cihazların aynı derecede önemsenmesi, kullanıcılarının da haliyle yüzünü güldürüyor. Nexus 6P’de yaşanan erken kapanma sorunu ise henüz çözülebilmiş değil.

Android Nougat 7.1.2 sürümü güncellemesi, Pixel ve Nexus cihazlardan sonra diğer üreticilere de ulaşacaktır. Gerekli geliştirmelerin yapılması ve her cihaza özel iyileştirmelerin düzgün bir şekilde gerçekleşmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Ancak bu haberle Nougat’ın artık daha kararlı ve donanım uyumu arttırılmış bir işletim sistemi olma yolunda ilerlediğini görebiliyoruz.

Kaynak: Webtekno