Gazete Vatan Logo

Amerikalı gazetecinin ölümünde flaş gelişme

Şanlıurfa Suruç'ta Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazada, beton mikserinin sürücüsü Şükrü S.'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazanın meydana geldiği bölgede MOBESE ve güvenlik kamerası bulunmadığı belirtildi. Gazeteci Shim’in de içinde bulunduğu ve kiralık olduğu belirtilen Otomobili ise kameraman arkadaşı Judy’nin kullandığı belirtildi. Kazada yaralanan Judy ise, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı.

Kazanın Judy idaresindeki otomobilin kendi şeridinden çıkarak, karşı yönden gelen beton mikserinin altına girmesi ile meydana geldiği ileri sürüldü.



BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan kazaya karışan ve hafif yaralan beton mikserinin sürücüsü Şükrü S.’nin de tedavisinin ardından kazayla ilgili ifadesi alındı. Şükrü S'nin, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Şanlıurfa Suruç'ta İran’dan yayın yapan Press TV muhabiri Serena Shim (30) ile kameraman Judy Irish’i taşıyan otomobil, karşı yönden gelen beton mikseri ile çarpışmıştı. Kazada evli ve bir çocuk annesi olduğu öğrenilen Shim hayatını kaybetmiş, kameraman İrish ise yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Shim’in cenazesi, sabah saatlerinde otopsi için Suruç’tan Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Shim’in cenazesi, yapılacak otopsi ardından ailesine teslim edileceği belirtildi. Kazada yaralanan Irısh’ın Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken, gözaltına alınan beton mikseri sürücüsü Şükrü Salan’ın Suruç Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

"TEHDİT EDİLİYORUM" DEMİŞTİ

Kazada ölen evli ve 2 çocuk annesi ABD vatandaşı Serena Shim, geçen Cuma günü Suruç’tan yaptığı canlı bağlantıda MİT’in kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanma tedirginliği yaşadığını söylemişti.

ŞANLIURFA VALİSİ: İDDİALAR TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Serena Sihim’in öldüğü kazayla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Vali Küçük, soruşturmayla ilgili detaylı inceleme yapıldığını belirterek, şöyle dedi: "Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. İddialar tamamen gerçek dışıdır. Bunlar, Türkiye’yi güç durumda bırakmaya yönelik girişimlerdir. Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız."

Haberin Devamı