Gazete Vatan Logo

Alman devini cama yapıştırdı!

İyi niyet anlaşması imzalandığı duyuruldu

Trakya Cam, dünyanın sayılı otomobil markalarının camlarını yapan Fritz Holding’i satın almak üzere iyi niyet anlaşması imzaladı.

Şişe Cam iştiraki Trakya Cam, Alman otomobil cam üreticisi Fritz Holding’i satın almaya hazırlanıyor. Trakya Cam’dan yapılan açıklamada iki taraf arasında Fritz’in yüzde 100 hissesini satın almak üzere iyi niyet anlaşması imzalandığı duyuruldu.

Şirketten KAP’a yapılan açığklamada söz konusu satın almayla birlikte Trakya Cam’ın büyüme hedefleri paralelinde güçlü bir otocam tedarikçisi olunması, pazardaki talebe cevap verecek yeni kapasitelerin yaratılması ve enkapsüle otomotiv camları alanındaki yeteneklerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Bir dünya devi

Trakya Cam’ın gözüne kestirdiği Fritz Holding, İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 1946 yılında kurulan köklü bir kuruluş. Öncelikle kauçuk ve plastik üretimi ile faaliyete başlayan ve Richard Fritz tarafından kurulan şirket daha sonra otomobil camları konusunda ihtisas sahibi oldu. 1980’lerden sonra odaklandığı otomobil camında büyük sükse yaptı ve en ünlü otomobil markalarının bir numaralı tedarikçisi oldu. Şirket halka açık olmadığı için piyasa değeri ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Hızlı büyüme stratejisi

Alman Fritz’e talip olan Trakya Cam son dönemde küresel bir oyuncu olma yolunda yaptığı ataklarla dikkati çekiyor. Trakya Cam Fritz’den önce de Hindistan’ın en büyük cam ambalaj üreticilerinden Hindusthan National Glass & Industries Limited (HNGIL), Kurucu Hissedarları (Promoters) ve HNG Float Glass Limited (HNGFL) ile 10 Ocak 2013 tarihinde Ortak Girişim Anlaşması (JVA) imzaladığını duyurmuştu.

Ünlülerin markası

- Slovenya, Macaristan, İspanya ve Fransa’da da üretim tesislerine sahip. Son olarak ABD’de cam yatırımı yaptı.

- Audi, Lamborghini, VW-Porsche, Mercedes-Benz, BMW, Opel, Saab, Maserati, CitroÎn ve Land Rover gibi otomotiv devlerin kaplama cam ve plastik panel gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haberin Devamı