Gazete Vatan Logo

Akit’in İsim Hakkı Kılıçdaroğlu’nun!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli ile Dengir Mir Mehmet Fırat’ın istifalarını getiren belgeli açıklamalarından sonra AKP’lilerin korkulu rüyası haline geldi. Geçen hafta “Yozgat’ın çiçekleri” başlıklı basın toplantısının ilan edilmesi üzerine AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek panik halinde kendisini arayıp “Benimle ilgisi var mı?” diye sordu. “Çiçeklerin” kendisiyle değil, belediyeyle ilgili olduğunu anlayınca rahatladı ve “Vali Bey’e de haber vereyim, o da merakta. Onun da soyadı Çiçek... (Amir Çiçek)” dedi... Bu arada Mehmet Çiçek’in yine Yozgatlı olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in akrabası olduğunu da ekleyelim.

Kılıçdaroğlu bu süreçte yandaş medyanın da boy hedefi oldu. Vakit gazetesi, manşetlerden hakaretlerle saldırıya geçti. 1992 yılında SSK Genel Müdürlüğü’ne atanan 1999 yılında emekli olan Kılıçdaroğlu, o dönemde de “Akit” gazetesinin hedefindeydi.

Kendisiyle ilgili haberlerin hiçbirinin gerçeğini yansıtmadığını ve ağır hakaretler içerdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, çok sayıda tazminat davası açmıştı. Davaları birer birer kazanan Kılıçdaroğlu, yüklü tazminatlar kazandı. Ancak Akit gazetesinin yayımlandığı şirketin herhangi bir malvarlığı görülmüyordu. Kâğıt üzerindeki bu şirketin malvarlığı görünmeyince, Kılıçdaroğlu da gazetenin isim hakkına haciz koydurdu. Türk Patent Enstitüsü, alacağına karşılık gazetenin logosu ve isim hakkını Kılıçdaroğlu’na verdi. Kılıçdaroğlu, bu süreci şöyle anlatıyor:

“Akit’e açtığım tüm davaları kazandım. Akit’in Patent Enstitüsü’ndeki logosu üzerine tedbir koydurdum. Şu anda Akit’in logosunu satılığa çıkarabilirim. Yasal olarak, satıştan sonra eğer bir başka kişi çıkmazsa isim hakkı benim olacak. Şimdi de, Vakit gazetesi bana karşı saldırı kampanyası açtı. Onlara da davalar açtım. O dava da sonuçlanırsa, ikisini de satılığa çıkaracağım... ” (Cumhuriyet)

Haberin Devamı