Gazete Vatan Logo

Akıllı kombi kiti ile doğalgaz faturası yüzde 30 düşüyor

Akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti, evinizin sıcaklığını evde, uykuda ya da dışarıda olma durumlarınıza göre ayarlayabilmenizi ve doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a varan tasarruf etmenizi sağlıyor

Akıllı kombi kiti ile doğalgaz faturası yüzde 30 düşüyor

Tasarımı ve üretimi Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri tarafından tamamı Türkiye’de yapılan yeni nesil akıllı kablosuz oda termostatı Cosa Akıllı Kombi Kiti, evde olup olmadığınızı akıllı telefonunuz aracılığıyla anlıyor ve evinizin sıcaklık ayarlarını otomatik olarak yapabiliyor. Türkiye’nin ilk enerji temalı teknokenti olan İTÜ Enerji Teknokenti’nde 1 yılı aşkın bir Ar-Ge süreci sonucu geliştirilen Cosa, akıllı algoritmaları ile sizi ve evinizi tanıyıp daha fazla tasarruf etmenize yardımcı oluyor.

Haftalık planlama yapın

Akıllı telefonlara yüklenen uygulama üzerinden yönetilen Cosa, programlama seçeneği ile haftalık rutininizi kolayca planlamanızı sağlıyor. Dilerseniz ev, uyku ve dışarıda modlarını, Cosa istasyon üzerinde yer alan tek tuşu kullanarak manuel olarak da ayarlayabiliyorsunuz. Tüm bu özellikleriyle Cosa, doğalgaz tüketiminde ve faturalarda yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor. Cosa, kablosuz iletişim ve akıllı kurulum özelliği sayesinde kablo çekmeden kolayca kurulabiliyor. Cosa’nın internet bağlantısını sağlayacak dekoratif Cosa İstasyon salon ya da oturma odasında pencereden ya da ısı kaynaklarından uzak, sıcaklığı doğru ölçebilecek bir yere yerleştiriliyor. Cihazı prize takmak yeterli oluyor. Kombinizin kontrol edilebilmesi için Cosa Kombi Ünitesi adında küçük bir cihaz ekleniyor ve kombinize akıllı telefonunuzdan ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bilimi hayata katıyorlar

NUVIA’NIN kurucuları Cem Gül ve Emre Erkin. Koç Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Cem Gül, Almanya’da Max-Planck Enstitüsü ve Daimler-Chrysler’in Ar-Ge merkezlerinde çalıştıktan sonra Stuttgart Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. 2013’te tutkusu olan bilim, teknoloji ve bunların hayata değer katan ürünlere dönüştürülebilmesi için Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri’nin temellerini attı. Emre Erkin, İTÜ Elektrik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Enerji Enstitüsü Enerji Bilim ve Teknoloji programında yüksek lisans ve doktora yaptı. Halen İTÜ Enerji Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olan Erkin, akademik birikimi ve tecrübesini Türkiye’nin ilk enerji teknokentinde yer alan Nuvia’nın projelerinde kullanılabilir uygulamalara çevirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Kontrol hep ev sakinlerinde

Cosa, akıllı telefonlar ile birlikte kullanıldığı için kontrolün hep ev sakinlerinde olmasına imkan veriyor. Kolay kullanımlı bir uygulama üzerinden yürütülen kit yönetimi sayesinde Cosa, evinizi ve yaşam şeklinizi öğrenip herhangi bir değişiklik yapmadan, evinizin istenilen zaman, istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Cosa, ev sakinleri uykudayken evin sıcaklığını hissedilmeyecek kadar, dışardayken yeniden kolayca ısıtılabileceği kadar düşürüyor.