Gazete Vatan Logo

Akdeniz'de 6 milyon yıl öncesine ait ayak izleri!

Bilimadamları, Girit yarımadasının Akdeniz kıyısında, insanoğlunun 5.7 milyon yıl öncesine ait ayak izlerini buldu.

Akdeniz'de 6 milyon yıl öncesine ait ayak izleri!

Araştırmacılar, Girit yarımadasının Akdeniz tarafında insanımsı varlıkların 5.7 milyon yıl öncesine dayanan ayak izlerini buldu. Bugüne kadar en eski insanımsı izleri 2 milyon yıl öncesini gösteriyordu.

İNSANLIĞIN VAROLUŞU 6 MİLYON YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Bu keşfe kadar en eski insansı türlerin 2 milyon yıl öncesine dayandığı düşünülürken bulunan bu izlerin 6 milyon yıl öncesine ait olması bilime damga vurdu.

Bilim ile birlikte öğreneceğimiz yeni bilgilerin sınırının olmadığı kanıtlanmış oldu.

BULGULAR BUGÜNE KADAR 2 MİLYON YIL ÖNCESİNİ GÖSTERİYORDU
Homo Sapiens bugünkü insanın atası olarak kabul edilir ve 300 bin yıl önce var olduğu tespit edilmiştir. Ancak Homo sapiens'ten daha eski Homo türlerinin de olduğu keşfedilmiştir. Örneğin Homo habilis, Homo heidelbergensis, Homo rhodesiensis veya Homo erectus'un yaşı ise Homo sapiens'ten daha eskidir. Homo sapiens Homo erectus'tan evrilmiştir.
Homo türünün en eski temsilcisi olan Homo habilis, günümüzden 2.5 ile 2 milyon yıl önce evrildiği varsayılıyordu.
GİRİT'TE BULUNAN BU AYAK İZLERİ İSE BİLİMİN EZBERİNİ BOZDU
Bulunan kalıntılar ezber bozdu. İnsanımsıların Doğu Afrika'dan evrildiği düşünülürken ulaşılan en eski fosiller Girit'te bulunalar bilinen her şeyi sildi. Bulgulara göre insanımsıların iki ayak üzerinde yürüyebildiği ve topuklarının fazlasıyla büyük ve geniş olduğunu gösteriyor. Büyük parmaklara sahip olmalarına rağmen pençelerinin olmaması maymundan insana doğru evrimi apaçık gösteriyor.

Haberin Devamı