Gazete Vatan Logo

Akbank Genel Müdürü, Moody’s’in not indirimini yorumladı: Cüzi etkisi olacak

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody’s’in not indiriminin ardından yurt dışı borçlanma maliyetlerinde 25-50 baz puan gibi ‘cüzi’ artışlar olabileceğini söyledi. Binbaşgil, “Dış borçlanma konusunda bankacılık sektörünün çok sıkıntısı olmaz” dedi

Akbank Genel Müdürü, Moody’s’in not indirimini yorumladı: Cüzi etkisi olacak

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody’s’in not indiriminin ardından yurt dışı borçlanma maliyetlerinde 25-50 baz puan gibi ‘cüzi’ artışlar olabileceğini ancak dış borçlanma konusunda bankacılık sektörünün bir sıkıntısı olacağını düşünmediğini söyledi. Binbaşgil, “Yurt dışı borçlanma maliyetlerinde ufak tefek artışlar olabilir, belki 25-50 baz puan gibi cüzi bir şey olur ancak bu çok önemli değildir. Not indirimi sonrasında yurtdışı borçlanma konusunda bankacılık sektörünün çok sıkıntısı olacağını düşünmüyorum” dedi.

Planlarımızı saptırmaz

Binbaşgil, Akbank’ın kurumsal yatırım bankacılığına ilişkin başlattığı yeniliklere ilişkin düzenlediği basın toplantısında Moody’s’in not indiriminin Akbank ve bankacılık sektörünün genel maliyetlerini ne kadar etkileyeceğine ilişkin soruyu şöyle yanıt verdi:

“Not ile ilgili biz ileriye bakmak istiyoruz. Bu gelinen noktada hep birlikte ne yapabiliriz, nasıl daha iyi bir noktaya gelebiliriz? Hepimizin ileriye bakıp bir şeyler yapması gerekir. Bu gözle bakınca da Akbank’ta hep ileriye bakıyor. Nasıl iyileşebiliriz, nasıl daha iyi noktalara gelebiliriz. Bu finansal güç konusu tabiî ki çok önemli. Akbank’ın finansal gücü bu tür projeleri desteklemeye yeterlidir. Bizi planımızdan saptıracak her hangi bir konu olduğunu düşünmüyoruz. İleriye bakmak bizim için daha kıymetlidir. Biz de yönetim olarak onu yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte daha iyi olacağız.”

Haberin Devamı

Hizmetleri ‘tek durak’ta topladı

Akbank Kurumsal Yatırım Bankacılığı olarak sunulan tüm özel ürün ve hizmetler, Akbank’ın iştirakleri Ak Yatırım Portföy, Ak Portföy, Aklease ile Akbank AG ve Akbank Dubai ile birlikte, “Tek Durak Yatırım Bankacılığı” konseptiyle bir başlıkta toplandı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “tek durak kurumsal yatırım bankacılığı”yla, yatırım finansmanına daha etkin çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Binbaşgil, “Bu yeni modelimizle, kurumsal müşterilerimiz her türlü ihtiyaçlarını tek bir adresten, tek bir noktaya danışarak çözebilecekler. Farklı ihtiyaçları için tasarlanan, müşteriye özel hizmetler de bu tek noktadan sunulacak. Hem kamu projelerine, hem özel sektöre ait projelere sağladığımız finansman ve desteği sürdüreceğiz. Çünkü biz Türkiye’nin bankasıyız” dedi.

Haberin Devamı