Gazete Vatan Logo

AK Parti'li vekilden MHP'li adaya çağrı!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'a, Kütahya için birlikte çalışma teklifinde bulunarak, "Gel Meclis'e birlikte gidelim, oturalım, beraber yemeğimizi yiyelim, kahvemizi içelim" çağrısı yaptı.

Kavuncu, yerel seçim sonuçlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Seçim bölgesi olan Kütahya'da belediye başkanlığı için yoğun bir rekabet yaşandığını anımsatan Kavuncu, seçimleri az bir oy farkıyla AK Parti'li adayın kazandığını söyledi. Kavuncu, muhalefetin de bazı ilçelerde belediye başkanlığını aldığını belirterek, sonuçların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kavuncu, seçimle ilgili yapılan bir yanlış varsa bunların mutlaka düzeltileceğini ifade ederek, AK Parti'nin de itirazlarının olduğunu ve bunların değerlendirileceğini söyledi. Kavuncu, şöyle konuştu:

"Seçimle gelen, halkın iradesi baştacıdır. Bizim yeterli oy alamadığımız yerler varsa, buralarla ilgili düşüneceğiz, bakacağız, 'acaba ne eksik yaptık, gelecek dönem ne yaparız' diye. Seçilenleri de kutluyoruz. Ama biz bunu MHP adayı sayın Alim Işık'tan göremedik. Seçimden sonra toplu olarak, biner kişilik gruplar halinde adliyenin ve il seçim kurulunun önünde toplandılar, onlara psikolojik baskı uyguladılar, 'hırsız', 'çakal' gibi sözler kullandılar. Ben bu sözleri, profesör düzeyinde olan bir milletvekili arkadaşıma yakıştıramadım. Bu sözler, Işık'ın hırsına yenilmesi sonucunda kendisinin de sonradan pişman olacağı, belki de özür dilemek zorunda kalacağı sözlerdir. Bu durum, sonuçta bir partiye gönül vermiş olan insanları ve o partinin adayını rencide edici bir durumdur. Bizim ondan beklediğimiz... Eğer seçilen başkanı kutlasa, tebrik etse, Kütahya halkına teşekkür etse, belki kendisi açısından da çok daha puan kazandırıcı, büyük bir olgunluk örneği sergilemiş olur.

Muhalefetin de mutlaka hizmetleri olacaktır, bu hizmetlerin devam etmesi için birlikte çalışmamız lazım. Sayın Işık'a, şunu teklif ediyorum: Gel Meclis'e birlikte gidelim, oturalım beraber yemeğimizi yiyelim, kahvemizi içelim. Biz Kütahya ve memleket adına birlikte çalışan insanlarız. Son dönemlerdeki olumsuz görüntüler, bizim imajımızı çok iyi etkilemiyor. Halk zannediyor ki milletvekilleri farklı partilerden olunca asla biraraya gelmezler, birlikte oturmazlar, konuşmazlar, devamlı kavga halindedirler. Bunu da bizim kırmamız gerekiyor. Ben arkadaşlarımızın niyetinin bu memlekete ve vatana hizmet olduğunu biliyorum. İzlediğimiz yöntemler farklı olabilir, birbirimizi eleştirebiliriz, bunlar normaldir ama hiç bir zaman hakarete ve rencide edici sözlere, bizlere oy veren kitlelere saygısızlığa dönüşmemeli."

"Millet, 'durmak yok yola devam' dedi"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de yerel seçim sonuçlarını AA muhabirine değerlendirdi.

"30 Mart seçimleri yerel bir seçim olmaktan öte; genel seçim, AK Parti güven oylaması ve AK Parti politikaları için bir referandum niteliği taşımıştır" diyen Şahin, Türk siyasi tarihinde bundan önce hiçbir seçimin hem yerel seçim hem de genel seçim, güven oylaması ve referandum atmosferine bürünmediğini belirtti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Milletimiz bir yandan, bulundukları illerin belediye başkanlarını belirlerken diğer yandan da AK Parti'ye olan güvenlerini ortaya koymuş ve AK Parti'nin politikalarını bir referandum niteliğinde oylamıştır. Yolsuzluk iddialarının gölgesi altında geçen, AK Parti iktidarını hedef alan, düzmece senaryolarla, iftira kampanyaları ile girilen bu seçim, AK Parti iktidarı için bir güven oylaması olmuştur ve milletimiz verdiği yüzde 45.5 oy oranı ile AK Parti'ye güçlü bir güven oyu vermiştir. Her türlü demokrasi dışı yöntemlere, kirli ittifaklara rağmen milletimiz büyümenin, kalkınmanın, barış ve istikrarın yanında yer almıştır.

Bu seçimlerle birlikte AK Parti risk alarak hayata geçirdiği 'çözüm süreci' başta olmak üzere; partimizin Suriye ve Mısır politikaları ile dış politikası da milletimizden destek görmüştür. Milletimiz, AK Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 'durmak yok yola devam' demiştir."

Haberin Devamı