Gazete Vatan Logo

AK Parti'den 9 ilçeye operasyon

İzmir’de yedi ilçeyi görevden alıp yerine yenilerini atayan AK Parti Genel Merkezi, hafta sonu dokuz ilçede teşkilata "İlçe başkanı kim olsun" diye sordu. İlçe kongreleri başlamak üzereyken yapılan eğilim yoklaması operasyonun dokuz ilçeyle süreceği sinyalini verdi.

İzmir’in Karşıyaka, Kiraz, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Gazimer ve Narlıdere ilçe yönetimlerini görevden alarak yenilerini atayan AK Parti Genel Merkezi, dokuz ilçede daha revizyona hazırlanıyor. Delege seçimlerini hafta sonu tamamlayan, 4 Kasım’da da ilçe kongre takvimini işletecek olan partide İzmir Koordinatörü Mehmet Yüksel, Konak, Karabağlar, Buca, Çeşme, Torbalı, Selçuk, Balçova, Karaburun ve Menderes’te "İlçe başkanı kim olsun" diye sordu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda cumartesi akşamı yapılan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğilim yoklamasında ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, mahalle teşkilatları oy kullandı. Bu eğilim yoklaması, parti kulislerini yedi ilçenin ardından görevden alma operasyonunun dokuz ilçeyle devam edeceği iddialarıyla dalgalandırdı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Genel Merkez, ilçe başkanlarının ve yönetimlerin performansını ölçüyor. Bu seçim, görevden alınacakları anlamına gelmiyor. Eğilim yoklaması yapılırken ben binada durmadım. Etik açıdan doğru olmazdı. Kongre süreci devam ediyor. Takvim işlerken görevden alma olur mu, bilemiyorum. Genel Merkez’in takdiri" dedi.

Haberin Devamı