Gazete Vatan Logo

Ağaoğlu Bakırköy’de ‘deliliği’ bırakamadı

Ağaoğlu’nun Bakırköy projesi ikinci kez durduruldu. 2013’te Bakırköy 46 adıyla mühürlenen proje, bu yıl Central Park olarak hayata geçerken Ali Ağaoğlu, “Artık deliliği bıraktık” demişti. Ağaoğlu, ikinci durdurma kararının ardından “Deliliği bıraktım demekle olmuyormuş” yorumunu yaptı.

Ağaoğlu Bakırköy’de ‘deliliği’ bırakamadı

Ağaoğlu’nun İstanbul Bakırköy’deki Central Park İstanbul projesi yeniden durduruldu. Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan ve Aralık 2013’te mühürlenen proje, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından Mart 2016’da Central Park adıyla yeniden satışa sunulmuştu. Ancak projenin satışları başladığı esnada, bölge idare mahkemesi yeniden projenin iptaline karar verdi.

Projede ikinci iptali getiren süreç şöyle gelişti: Bakırköy Belediyesi’nin 2013 yılında 8. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada proje, “İmar Planı Tadilatının yapı yoğunluğunu artırıcı ve donatı alanlarının azaltıcı fonksiyon ve yapılaşma hakkı getirdiği” gerekçesiyle durdurulmuştu. Danıştay’a giden dosya onanmış ancak Ağaoğlu’nun düzeltme talebi üzerine karar bozulmuştu. Bunun üzerine tekrar 8. İdare Mahkemesi’ne gelen dosya için idare mahkemesi aynı kararını tekrarladı ve proje yeniden durdurulmuş oldu. Ağaoğlu, bu karara da itiraz etti.

Satış yapmadı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Yerel mahkeme üst mahkemenin kararına uymadı ve bu kararı verdi. Dosya yine üst mahkemede. En ufak bir endişemiz yok, yüzde bir milyon haklıyız. Kısa sürede doğrular ortaya çıkar ve başlarız. Projeye 2-3 ay ara vermiş olduk” dedi. Projenin tanıtım çalışmalarına başladıktan kısa bir süre sonra dava nedeniyle hemen kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Ağaoğlu, satışı da hemen durdurduklarını, projeden satış yapmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Proje ilk satışa çıkarken, “Bu projeyi hazırlarken beni delirttiler. Bu nedenle projeye ‘46 raporu’ndan esinlenerek Bakırköy 46 adını verdik” diyen Ali Ağaoğlu, bu yılın Mart ayında yeniden lansman yapılırken “Artık deliliği bıraktık” demiş ve projenin adını Central Park İstanbul olarak değiştirmişti. Projenin yeniden durdurulması üzerine Ağaoğlu, “Delilik doğuştan oluyormuş, bıraktım demekle olmuyor” yorumunu yaptı.

2 yılda fiyatını katladı

BAKIRKÖY 46, 2013 yılında 9 bin 500 lira metrekare fiyatıyla satışa çıkmıştı. 2016 yılında Central Park olarak revize edildiğinde 2 yıllık sürenin ardından yeniden satışa çıkınca fiyatı neredeyse ikiye katlandı. Ağaoğlu Central Park İstanbul’da metrekare fiyatı yaklaşık 20 bin liraydı. 1.2 milyar dolar hasılat hedeflenen projeden elde edilen gelir, 2 yıl öncesine göre yüzde 40 ile 60 daha fazla olacak. Bu artışta bölgeye yapılacak şehir parkı, Marmaray gibi ulaşım projeleri etkili oldu.

Haberin Devamı

Dönüm noktalarından biri

Ali Ağaoğlu, bu projeyi hayatının dönüm noktalarından biri olarak değerlendiriyor. Ağaoğlu, “Hayatımda 3 büyük dönüm noktası yaşadım. Bunlardan ilki babamla yaşadığım kuşak çatışması, ikincisi 17 Aralık süreciydi. Üçüncüsü de Bakırköy 46 projesi. En büyük sermayem girişimciliğimdi. Bakırköy 46 projesi bana o yönden çok büyük darbe vurdu. Maddi olarak değil, büyük bir talihsizlik yaşadık.

Ama şimdi ilahi adalet yerini buldu. Üst mahkeme kararı bozup haklılığımızı tescilledi” diyerek, projenin yeniden satışa başladığını duyurmuştu.