Gazete Vatan Logo

Adliye önünde ’selfie’ çekti, terörle suçlandı

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan İhsan Acar, 4 Şubat günü sayaç okuma işini bitirdikten sonra yurt dışında yaşayan akrabasının boşanma davasını sormak için adliyeye gitti.

Adliye önünde ’selfie’ çekti, terörle suçlandı

Amirlerinin az sayaç okuma sebebini soracağını düşünen Acar, mahkemeye gittiğini ispat için cep telefonu ile adliye binası önünde selfie çekti. Polis tarafından gözaltına alınan İhsan Acar, Terörle Mücadele ve İstihbarat polisince 4 gün sorgulandı. Acar, ‘adliye binasını ve güvenlik güçlerini fotoğraflayarak PKK/KCK terör örgütü adına istihbarat çalışması yapmakla’ suçlandı. Sorgu sırasında “PKK terör örgütü ile ilişkiniz nedir? Örgüt içinde konumunuz nedir?” gibi sorular yöneltildi. ‘Örgüte yardım’ ve ’Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklanan Acar’ı sorgulayan 3’üncü Sulh Ceza Hakimi, savcılığın tutuklama talebini reddederek serbest bıraktı ancak suç şüphesi nedeniyle yurt dışı yasağı konuldu.

‘İşten atacaklar’

Haksız yere gözaltına alındığını savunan Acar ise şöyle konuştu: “Ben babasız büyüdüm, yakında baba olacağım. Belki beni işten de atacaklar.”