Gazete Vatan Logo

Adım adım Londra'dan Rakka'ya!

Adım adım Londra'dan Rakka'ya!

SAÇINI VE MAKYAJINI YAP

20 Mayıs 17:00 Stradford Cafe

1 Aisha ile buluşun. Her ikiniz de çarşaf giyeceksiniz. Sadece sıradan şeyleri konuşun. Türkiye, IŞİD veya Suriye hakkında tek kelime etmeyin. Aisha laptopunu yanında getirecek otel ve uçak rezervasyonlarını orada yapacaksınız.

27 Mayıs 05:30

Leyton İstasyonu

2 Tamamen batılı kıyafetler giy. Makyaj yap. Saçını yaptır. Telefonundan tüm eski fotoğraflarını sil. İstasyona giderken kimseye haber verme. Victoria’dan Gatwick’e trenle ulaşacaksın.

Yanına sakın Kuran alma

27 Mayıs 08:10 Gatwick Havalimanı

3Yanındaki hiçbir elektronik cihazda İslamla ilgili hiçbir materyal bulunmasın. Aynı şekilde basılı İslami materyal de taşıma. Yanında Kuran olmadığından da emin ol. Burada Easyjet’in İsviçre’nin Basel şehrine giden uçağına bineceksin.

27 Mayıs 10:45

Basel, İsviçre

4 Uçaktan inince Villa12 Guesthouse isimli otele git. Odana girince kablosuz internetten bana mesaj atıp sağ salim geldiğini bildir. Basel’den İstanbul’a kalkan uçağa bilet al.

Türkiye’den sim kartı al

Haberin Devamı

28 Mayıs

İstanbul

5 Uçaktan inince İstanbul’daki oteline gitmeden kendine bir Türk sim kartı satın al. İnternet ve aramalar için ön ödemeli kart olsun. Otele gidip sana arayacağın telefon numaralarını ulaştırana kadar dinlen.

28 Mayıs

Gaziantep

6Otel resepsiyonuna otogara gideceğini söyle ve bir taksi çağırmalarını iste. Otogarda Gaziantep’e giden otobüslere bir bilet al. Bilet fiyatı yaklaşık 100 lira. Gaziantep’e yola çık.

Antep’ten Rakka’ya...

29 Mayıs

Güvenli ev

Antep’e varmadan 10 dakika önce Türk sim kartından sana otelde verilen numarayı ara ve neredeyse geldiğini söyle. Seni Antep otogarında kardeşlerimizden biri karşılayacak ve arabayla bir güvenli eve götürecek.

29/30 Mayıs

Bir sırt çantası hazırla. Onunla Antep’ten Tel Abyad kentine geçeceksiniz. Yanınızda başka kız kardeşler de olacak. Tel Abyad’dan Rakka kentine yolculuğun ardından Madafah isimli güvenli eve götürüleceksiniz.

Ve IŞİD

Ben Aisha’yı yanınızdan almak için oraya geleceğim. Sen ise evleneceğin IŞİD savaşçısı gelene kadar orada bekleyeceksin. Uzun süre beklemezsin merak etme burada birçok erkek kardeşimiz sizi bekliyor. Eşim senin için uygun birini önerdi bile.

Haberin Devamı