Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı başvuruları için son gün!

Adalet Bakanlığı bin 600 hakim ve savcı alacağını duyurmuştu. Hakim ve savcı olmak isteyen adayların Adalet Bakanlığı'na başvurularını bugün tamamlaması gerekiyor. Peki Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı sınavı ne zaman?

Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı başvuruları için son gün!

Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı 1 Kasım'da başladı ve 8 Kasım yani bugün sona erecek. ÖSYM adaylara uyarıda bulundu, Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı sınavı için başvurunun kılavuz incelenerek yapılması gerektiğini duyurdu.

ADALET BAKANLIĞI SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Sınava başvurular, 01-08 Kasım 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacaktır.

SINAV HANGİ TARİHTE GERÇEKLEŞECEK?

2018 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı), 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı-Avukat), 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-İdari Yargı), 29 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da iki oturumda yapılacaktır.