Gazete Vatan Logo

ABD'yi kana bulamıştı! Dehşet verici detaylar ortaya çıktı

ABD'de geçtiğimiz hafta kısa aralıklarla saldırılar meydana gelmiş ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Teksas'taki saldırıyı düzenleyen Patrick Crusis ile ilgili önemli bir gerçek ortaya çıktı.

ABD'yi kana bulamıştı! Dehşet verici detaylar ortaya çıktı

ABD'de geçtiğimiz hafta Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, onlarcasının da yaralandığı kaydedilmişti.

Saatler sonra ise Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD güvenlik birimleri tarafından yapılan incelemenin ardından, her iki saldırının da "beyaz ırkçılık" motifleri taşıdığı açıklanmış, Teksas saldırısı için "iç terör" değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye çıktı.

El Paso polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonu Cielo Vista alışveriş merkezindeki Walmart mağazasına düzenlenen saldırı nedeniyle bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Saldırının son iki kurbanının, aldıkları kurşun yaralarına yenik düşerek tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini aktaran yetkililer, ölü sayısını 22 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Polis, son paylaşımından kısa süre önce, ölü sayısının 21'e çıktığını açıklamıştı.

El paso saldırganı Patrick Crusis ile ilgili kan donduran gerçekler ortaya çıktı.

Annesinin Crusis'i 27 Haziran'da polisi arayarak ihbar ettiği ifade edildi.

Polisi arayan anne, oğlunun çeşitli silahlar edindiğini, bunun için olgun olup olmadığını ve bu durumdan endişelendiğini söylediği ortaya çıktı.

Bunun üzerine bölge polisi anneye, "21 yaşındaki oğlunuzun silah bulundurma hakkı var" diyerek konuşmayı sonlandırdığı ifade edildi.

Ailesi, Crusius'un saldırıdan 6 hafta önce evden ayrıldığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, El Paso ve Dayton kentlerinde düzenlenen, 31 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin Beyaz Saray'da basın açıklaması düzenlemişti.

Trump, ülkedeki "esnek" silah yasalarına vurgu yaparak, silah satışında daha sıkı geçmiş sorgulaması öngören bir yasa istediğini belirtmişti.

Trump, ayrıca benzer saldırılar düzenleyen saldırganların hızla idam edilmesi için kongreye yasa tasarısı hazırlanması talimatını verdiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Diğer yandan, El Paso saldırganının saldırı öncesinde sosyal medya hesabından ırkçı söylemler içeren manifesto yayımlamasına dikkati çeken Trump, "Milletimiz tek bir ses olarak, nefreti, bağnazlığı ve beyaz ırkçılığı kınamalı. Bu şeytani ideolojilerin yenilmesi gerekiyor." demişti.

Hürriyet/Dış Haberler