Gazete Vatan Logo

Büyük olay çıkar! Türkiye de vardı

ABD hükümetinin, bazı ülkelerden ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında laptop, ipad ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınmasını yasaklamasının ardından konuyla ilgili bir genişletme yapacağı bildirildi. Habere göre, İngiltere'deki havaalanlarından ABD'ye uçuşlarda dizüstü bilgisayar ve iPad'lere yasaklama gelebilir.

Büyük olay çıkar! Türkiye de vardı

The Times'ın haberine göre, Trump yönetimi, Avrupa'dan ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında laptop, iPad ve kamera gibi elektronik eşyalara yasaklamayı genişletmeyi düşünüyor.

25 Mart tarihinde aralarında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar dahil olmak üzere 8 ülkeden yapılan seyahatlerde dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonu haricindeki diğer elektronik cihazlara yasaklama getirmişti. ABD’yi, İngiltere ve Avustralya da takip etmişti.

Teröristlerin farklı türde gerçekleştirdikleri havalimanı saldırısı sonrası oluşan endişeler nedeniyle koyulan yasak, yolcuların cep telefonundan büyük cihazlarıni bagajlarına yerleştirmek zorunda oldukları anlamına geliyor.

LİSTE ŞÖYLEYDİ:

Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt, Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan), İstanbul (Türkiye), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)

BAKANLIK ELEŞTİRMİŞTİ

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da, ABD için doğru olmayacağını söyleyerek "ABD uçuşlarına sınırlama ülkemiz açısından da ABD açısından da doğru bir uygulama değil, İstanbul'u başka yerlerle karıştırmasınlar. ABD'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz. ABD uçuşlarına sınırlama yolculuk konforu ve sayısını düşürebilir. Uygulamadan geri adım atılmasını veya uygulamanın hafifletilmesini konuşuyoruz." demişti.

Haberin Devamı

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: TERÖRİST HER YERDEN GİREBİLİR

ABD'nin başkenti Washington'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin, 8 ülkeden doğrudan uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazları yolcuların yanlarına almalarını yasaklayan kararına ilişkin, "Bir endişe varsa güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip tedbirleri almamız lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz. Bir DEAŞ teröristi herhangi bir yerden binebilir. Önemli olan, onların bindiği yerlerde gerekli tedbirleri alabilmektir." demişti.