Gazete Vatan Logo

ABD'den şaşırtan itiraf

Pentagon, Suriye'de IŞİD'in elindeki Amerikalı rehineleri kurtarmak için hava ve kara unsurlarının dahil olduğu gizli bir operasyon düzenlendiğini açıkladı

ABD'nin bu yaz, Suriye'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün elindeki Amerikalı rehineleri kurtarmak için hava ve kara unsurlarının dahil olduğu gizli bir operasyon düzenlediği ancak rehinelerin bulunamaması nedeniyle operasyonun başarısız olduğu bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Amerikalı rehineleri kurtarma operasyonunu ifşa etmeyi hiçbir zaman istemediklerini ancak bazı medya kuruluşlarının operasyona dair haber yapmaya hazırlanması üzerine bunu açıklamak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, "ABD yakın bir zaman önce Suriye'de IŞİD'in elinde tuttuğu bir dizi Amerikalı rehineyi kurtarmak için operasyon düzenledi. Bu operasyona hava ve kara unsurları dahil oldu ve IŞİD içindeki belirli bir kaçırma şebekesini hedef aldı. Maalesef, misyon başarılı olmadı çünkü rehineler hedeflenen noktada değildi" ifadelerini kullandı.