Gazete Vatan Logo

AB'den gelen haber talih kuşunu uçurdu

Satışa çıktığı ilk günlerde fazla ilgi görmeyen yılbaşı çekilişinin biletleri 10 günden bu yana kapışılıyor. Bunu, AB'den müzakare tarihi alınmasıyla oluşan olumlu havaya bağlayan bayiler, "Moral artışı bilet satışlarına da yansıdı" diyor

Büyük ikramiyesi 15 trilyon TL (15 milyon YTL) olan yılbaşı özel çekilişi biletlerinin satışını gözlemlemek için ünlü Nimet Abla gişesinin de bulunduğu Eminönü'nün yolunu tutuyoruz. İlk durağımız biletlerin dağıtımının yapıldığı Bahçekapı Milli Piyango Şube Müdürlüğü oluyor. İstanbul için kendilerine gönderilen biletlerin yüzde 90'ının bayiler tarafından alındığını söyleyen Şube Müdürü Veli Pan ayrıca bir başka duruma dikkat çekiyor: "Satışa çıktığı ilk günlerde bilete ilgi fazla değildi. Ancak AB'den müzakare tarihi alınınca bayilerden talep yağdı. Satışlar birden bile arttı. 2-3 güne kadar elimizdeki biletlerin tükenmesini bekliyoruz. Bilet almayı son haftayı bırakanlar varsa onlara tavsiyem, ellerini çabuk tutsunlar. Çünkü önümüzdeki hafta bayilerde bilet bulamayabilirler."

100'de 100'lük artış
Nimet Abla Bilet Gişesi'nin sahibi Nimet Özden de AB'den müzakere tarihi alınmasının bilet satışların yüzde 100 oranında etkilediğini belirterek şöyle konuşuyor:

"Yılbaşı biletleri 9 Aralıkta piyasaya çıktı. İlk bir hafta şaşırtıcı bir durum vardı. Pek alan yoktu. Ancak AB'den gelen haber sonrası satışlarda adeta patlama oldu. Elimizdeki 10 bin biletin çoğu satıldı. Ben bunu halkın moralinin artmasına bağlıyorum." İki yıldan bu yana seyyar piyango bayiliği yapan Gülay Eryiğit de satışlardan çok mennun olduğunu ifade ederek şunları söylüyor: "Bana göre halkın ekonomik durumu geçen yıla göre daha iyi. Bu nedenle geçen yıla göre daha fazla bilet satıyoruz. Birazcık da olsa umudu artan halk bilet almak için elini cebine daha kolay atıyor. Ancak şu da bir gerçek ki, İdaa, piyango bileti satışlarını etkileyecek."

15 trilyon herkese başka hayal kurduruyor
Daha iyi bir hayat yaşamak istiyorum
* Serkan Opak (Muhasebeci): Kendimi bildim bileli bilet alırım. Çıkacağını yine sanmıyorum. Ancak umut beslemek, hayal kurmak da çok güzel. Ben bunun için alıyorum. Şu bir gerçek ki büyük ikramiyeyi kazanıp daha iyi bir hayat yaşamak istiyorum.

Büyük bir eve taşınacağım
* Nedret Avcı (Avukat): Herkes eşit şansa sahip. Eğer bana çıkarsa ilk iş olarak daha büyük bir eve taşınırım. Bana çıkması için dua ediyorum. Ben bilet alıp da umutsuz olanlardan değilim. İçimden bir ses biletime ikramiye isabet edeceğini söylüyor. İnşallah gerçekleşir.

Seyyar bayi ayda 1 milyar kazanıyor
Nimet Abla'nın önünde müşterilerin yanı sıra seyyar Milli Piyango bayilerinin kalabalığı da dikkat çekiyor. 10 yıldır seyyar bayilik yapan Gülzade Aksoy'a niye burada toplandıklarını soruyoruz. İşte yanıtı: "Buranın şans getirdiğine inanılıyor. Nimet Abla'ya gelen bizden de alıyor. Ne olur, ne olmaz diye." Yılbaşı biletlerinden ne kadar kazandığını sorduğumuzda ise şu yanıtı veriyor: "Bilet başına yüzde 10 kazanıyoruz. Bu ay bana 1 milyar lira kalacak."

Haberin Devamı