Gazete Vatan Logo

900 bin abone kazanıp 40.5 milyonla rekor kırdı

Türk Telekom, yılın üçüncü çeyreğinde 900 bin net abone kazanarak, toplam 40.5 milyonu aştı. Çift haneli büyümesini sürdüren Türk Telekom’un CEO’su Doany, ülke nüfusunun yarısını kapsayan aboneye sahip olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi

900 bin abone kazanıp 40.5 milyonla rekor kırdı

Türk Telekom, üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, rekor abone kazanımı ve mali disiplinin güçlü katkılarıyla 2017 yılı üçüncü çeyreğinde de çift haneli büyümesini sürdürdü.

Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 10.1 büyümeyle 4.5 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom, yılın 9 ayında 13.3 milyar TL gelir sağladı. Bu dönemde Türk Telekom’un abone sayısı, rekor seviye olan 40.5 milyona ulaştı. 2017 üçüncü çeyrekte gerçekleşen 900 binin üzerindeki toplam net abone kazanımı, Türk Telekom’un halka açıldığı 2008 yılından bu yana tek çeyrekte sağlanan en yüksek abone kazanımı oldu.

Yılın üçüncü çeyreğinde 293 milyon lira net kâr elde eden Türk Telekom’un 2017 yılının ilk 9 ayındaki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 88 artışla 1 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. Sağlam mali performansla desteklenen güçlü faaliyetlerin sayesinde yıl boyunca çift haneli büyüyen Türk Telekom’un, üçüncü çeyrekteki faiz amortisman ve vergi öncesi faaliyet kârı da (FAVÖK) yüzde 16 artış ile 1.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Verimlilik uygulamalarının başarıyla hayata geçirilmesi sayesinde FAVÖK marjı 2017’nin üçüncü çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre 2 puan artarak yüzde 37.2 olarak gerçekleşti. Ayrıca, 2017 üçüncü çeyrekte teknolojik dönüşüme 554 milyon TL yatırım yapan Türk Telekom, yılın 9 ayında toplam 1.5 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tarifeler etkiledi

Türk Telekom’un üçüncü çeyrekteki rekor abone büyümesinde internet tarifelerinin ve mobilde katma değerli servislerin etkisi rol oynadı. İnternette toplam 9.4 milyon abone sayısına ulaşıldı ve 289 bin net abone artışı ile 2008’deki halka arzdan bu yana rekor abone kazanımı 2017 üçüncü çeyrekte sağlandı. “İnternet Bizden” tarifeleri beğeni kazandı ve bu çeyrekteki toplam internet net abone artışının yaklaşık yüzde 25’ini oluşturdu.

Tempomuzu hızlandırdık

Türk Telekom’un güçlü başladığı 2017’nin üçüncü çeyreğinde de çift haneli büyüdüğüne dikkat çeken Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, finansal sonuçlara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye ekonomisinin uluslararası arenada dikkat çeken hızlı büyüme trendini sürdürdüğü yılın üçüncü çeyreğinde, Türk Telekom olarak biz de çift haneli büyümeye devam ettik. Üçüncü çeyrekte, inovasyon ve yeni ürün lansmanlarındaki tempomuzu hızlandırmaya da devam ettik.”
Paul Doany, Türk Telekom olarak, ülke nüfusunun yarısını kapsayan 40.5 milyon aboneye sahip olmanın gururunu ve bir yandan da bunun sorumluluğunu taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı