Gazete Vatan Logo

9 Haziran 2016 Kapalıçarşıda altın ve döviz fiyatları!

Altın güne yine yükselişle başladı. Peki altın Kapalıçarşıda kaç liradan işlem görüyor? Döviz fiyatlarındaki son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları ve altın fiyatındaki son gelişmeler...

9 Haziran 2016 Kapalıçarşıda altın ve döviz fiyatları!

Altın küçük yatırımcı için güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor. Güne yükselişle başlayan altın fiyatlarındaki son durum ne? Önümüzdeki günlerde altının onsu ne olacak? Ayrıca döviz fiyatlarındaki son gelişmelerle ile beraber altın fiyatları ve uzman görüşleri haberimizde yer alıyor...

Kapalıçarşıda 24 Ayar has altın 117 lira 35 kuruştan işlem görürken, çeyrek altın 194 lira Ata Lira ise 790 Türk Lirasından alıcı buluyor.

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) özel sektör tahvilleri alım programını başlatması ve Fed'in faizi bir süre daha düşük tutacağı beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte, merkez bankası politikalarının devam edeceği spekülasyonuna bağlı olarak, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Altının onsu, Çarşamba günü yüzde 1.5 artarak 1,262.80 dolar ile 17 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine kadar çıktıktan sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 10:59'da 1,262.36 dolara geldi.

ECB Çarşamba günü özel sektör tahvil piyasasına girdi ve kıtanın en büyük şirketlerinin bazılarının tahvillerini satın aldı. ABD'de, zayıf çıkan istihdam verisi, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri ortadan kaldırdı. Traderlar, 15 Haziran'da sona erecek toplantıda Fed'in faiz artırımı olasılığını sıfır olarak görüyor. Fed fon vadelilerine göre, Aralık ayına kadar faiz artırımı olasığı ise yüzde 50'nin altında.

Haberin Devamı

IG Asia Pte stratejisti Bernard Aw, "Düşük ya da negatif ülke ve şirket tahvilleri, yatırımcıları ya daha riskli varlıklara ya da altın dahil emtiaya yöneltebilir," dedi ve "Gelecek hafta, Fed toplantısı yaklaşırken doların aşağı yönde kapasiteye sahip olması ile birlikte, altın için oldukça pozitifim" şeklinde görüş bildirdi.

GÜNCEL ALTIN VE DÖVİZ FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Dolar ne kadar?
Dolarda asagi yönlü hareket sürüyor.Dolar/TL, bankalararasi piyasada 2,87'li seviyelere kadar geriledi.
ABD'de yakin bir dönemde faizlerin artirilmasi ihtimalinin gittikçe zayiflamasiyla global olarak piyasalarda iyimserlik görülürken, dolar/TL 2.88'in altina kadar geriledi.
Bankalararasi piyasada güne 2,90'in hemen altinda baslayan dolar, 2,8795'le bir ayin en düsük düzeyini gördü.
24 Mayis'ta 3 lira seviyesini gören dolarda böylece iki haftada 13 kurusluk düsüs gerçeklesti.
DOLAR NEDEN DÜSÜYOR?
Fed Baskani Janet Yellen'in önceki günkü konusmasinda faiz artirim zamanlamasina iliskin bir sinyal vermemesinin ABD'de Cuma günkü zayif tarimdisi istihdam verisi sonrasi Fed'in yakin zamanda faiz artisi yapamayacagi beklentisini desteklemesiyle dolar/TL'de düsüs gözleniyor.
Teknik açidan dolar/TL'nin 2,88'in altinda dengelenmesi durumunda 2,8750 - 2,8500 seviyelerinin destek konumunda olacagini öngören analistler, tepki alimlarinda ise 2,90 - 2,91 seviyelerinin direnç konumuna gelecegini kaydediyor.

Haberin Devamı