Gazete Vatan Logo

860 liraya şirket kurulacak

Şirket kurmayı ve tasfiyeyi kolaylaştıran yeni düzenlemeyle 100 bin TL sermayeli şirketin kuruluş maliyeti 3 binden 860 liraya çekilecek

860 liraya şirket kurulacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şirketlerin kurulması ve tasfiyesini kolaylaştıracak yeni bir düzenleme hazırlandığını açıkladı. Düzenlemeye ilişkin bilgi veren Tüfenkci, yasayla defter açılış onaylarının ticaret sicil müdürlüklerince yapılacağını ve şirket sözleşmelerinin kurucular tarafından ticaret sicili müdürlüklerine imzalatılacağını bildirdi. Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Kısa sürede Meclis’e sevk edeceğimiz düzenlemeyle şirket kurmak da tasfiye etmek de kolaylaşacak. İsteyen notere gidecek, isteyen ticaret sicil müdürlüklerinde işlemlerini başlatacak, sonlandıracak. Bu da zaman kayıplarını önleyecek. Eskiden 7-8 günde tamamlanan bu işlemleri 2 güne sığdırmış olacağız. Ticaret siciline kuruluş sözleşmenizi verdiğinizde imzanız orada tasdik olacak. Vergi dairesine gitmenize gerek yok. MERSİS numarası verdiğinizde oradan vergi numaranızı da almış olacaksınız. Akabinde hemen gerekli dörtte biri sermayeyi bloke ettikten sonra şirketiniz kurulmuş olacak.”

Tüfenkci, değişiklikle şirket tasfiyesi için artık 1.5 yıl beklemeye gerek kalmayacağını da dile getirdi. Tüfenkci, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız 6 ay içerisinde şirketini tasfiye edecek. Bu da maliyet açısından büyük rahatlama getirecek, Artık kapattığınız şirketin 1.5 yıl diğer maliyetlerine katlanmayacaksınız. 100 bin lira sermayeli bir şirketi 3 bin lira, 3 bin 100 liraya kuruyordunuz. Şirket kurma maliyetini yapmış olduğumuz çalışmalarla 860 lira civarına çektik. Şirketin tasfiye sürecini 1 sene kadar öne çekince milyonlarla ifade edilebilen bir tasarrufu hayata geçirmiş oluyoruz. Yatırım ortamını iyileştirme de de önemli bir merhale kat ediliyor.”

Haberin Devamı

2 günde iş bitecek

Bakan Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre, eskiden 7-8 günde tamamlanan şirket kuruluş ve tasfiye işlemleri, kolaylaştırıcı yeni düzenlemelerle 2 güne sığdırılacak. Tasfiye için 1.5 yıl beklenmeyecek.