Gazete Vatan Logo

770 milyon TL yatırım 4.500 kişiye istihdam

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker global ortaklarıyla Türkiye’ye yatırıma devam edeceklerini söyledi. Ülker, “Bu yıl 770 milyon TL yatırım yapıp, 4 bin 500 kişiyi işe alacağız” dedi

770 milyon TL yatırım 4.500 kişiye istihdam

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’deki son gelişmelerin ardından yabancı ortaklarıyla yeni yatırımların devamı konusunda teyitleştiklerini söyledi.

Darbe girişimi sonrasında global ortakları Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sørensen Group’la toplantı yapan Ülker, “Ortaklarımızın temsilcileri ile biraraya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye’nin güçlü ülke olduğunu, sağlam ortaklıklarımızla, yolumuza aynı heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha teyit ettik. İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmeli. Yani ülkemiz için yatırımlara kâr amacı gözetmeksizin katılacağız”açıklamasını yaptı.

1 milyon kişiye sorumlu

50 bin kişilik bir aile olduklarını ve dolaylı olarak 1 milyona yakın kişinin sorumluluğunu taşıdıklarının altını çizen Ülker, şöyle devam etti:

“Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4 bin 500’ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız. Bisküvi, çikolata ve şekerleme alanında yatırım hedefinin büyük bölümünün Türkiye’de gerçekleştireceğimizi açıklamıştık. Ana kategorimizdeki büyümenin yanı sıra stratejik öneme sahip diğer iş alanlarımızda da gelişmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kur riski sevmeyen grubuz

Murat Ülker, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin gruba etkisiyle ilgili olarak, “Döviz riski taşımayı sevmeyen bir grubuz. Kurdaki dalgalanma nedeniyle şirketlerimizde önemli bir etkilenme beklemiyoruz” diye konuştu. Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karakaş da grubun borçların refinansmanı konusunda herhangi bir sıkıntı görmediklerini ifade etti.