Gazete Vatan Logo

600 metre kaldı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün 9 köy daha teröristlerden alınırken, öldürülen terörist sayısı 3 bin 524’e ulaştı. Kafer Çil’in alınmasıyla Afrin’in dış mahalleleriyle mesafe 600 metreye düştü

600 metre kaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye’nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 55’inci gününde öldürülen terörist sayısı, 3 bin 524 oldu. Son 24 saatte öldürülen terörist sayısının ise 80 olduğu belirtildi. TSK ve ÖSÖ son olarak Afrin’in Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı ve Balal köylerini teröristlerden temizledi. Kontrol altına alınan bölge sayısı 203’ü köy ve 39’u kritik nokta olmak üzere 242’ye ulaştı. Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil’i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı. Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO’nun kontrolünde bulunuyor.

Siviller engelleniyor

Terör örgütü YPG/PKK’nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esad rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Haberin Devamı

Bir günde Afrin’den 30 bin sivil kaçtı

AFP haber ajansı, Zeytin Dalı Operasyonu’nun yürütüldüğü Afrin’den 24 saat içine 30 bin sivilin ayrıldığını duyurdu. Suriye’nin Türkiye sınırındaki Afrin ilçesinde, TSK ve ÖSO’nun operasyonu öncesi son 24 saatte ayrılan sivillerin sayısı arttı. Yanlarına az sayıda eşya alabilen aileleri taşıyan yüzlerce aracın Beşşar Esad rejiminin kontrolündeki Halep’in kuzeyine yöneldiği görüldü.

Rakka’da suikast!

Suriye’nin Rakka ilinde YPG/PKK ile Araplar arasında arabulucuk yapan ancak terör örgütüyle anlaşmazlık yaşayan Ömer Alluş, öldürüldü. Alluş’un Tel Ebyad’daki evinde susturucu takılmış bir silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. YPG/PKK’nın siyasi kanadı PYD’ye bağlı faaliyet gösteren ve içinde bazı Arapların da yer aldığı “Suriye Demokratik Meclisi İlişkiler Ofisi” üyesi olan Alluş, aynı zamanda örgütün kontrolündeki sözde Rakka sivil meclisinde “genel ilişkiler komite başkanı” şeklinde biliniyordu. Örgütle Araplar arasındaki kilit arabuluculuk rolünü üstlenen Alluş’un Rakka ve Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç ilçesinde örgüt etkisini azaltacak bazı fikirler öne sürdüğü ortaya çıkmıştı. Kürt kökenli Alluş, Suriye Müstakbel isimli bir parti kurma hazırlığına başlamıştı.

Haberin Devamı

Suriye’de 8 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesine Suriye’den saldırı yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında Mardin Nusaybin’de, sınır hattında görevli güvenlik güçlerine Suriye kuzeyinden yapılan silahlı saldırıya meşru müdafaa kapsamında yapılan atışlar neticesinde PKK/PYD-YPG terör örgütü mensubu 8 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.