Gazete Vatan Logo

6 postacı işe başlıyor

New York taksi ihalesini finalde kaybeden Karsan, bu kez gözünü ABD Posta İdaresi’nin yenileyeceği 180 bin araca çevirdi. Finale kalan Bursalı üretici, Eylül’de 6 prototipi test için ABD’ye gönderecek.

6 postacı işe başlıyor

ABD Postası Karsan’ın kapısını çaldı. Türk mühendislerinin tasarladığı ‘Geleceğin Taksisi V1’ ile New York ihalesine giren ancak finalde kaybeden Karsan, gözünü bu kez ABD Posta Servisi’nin (USPS) yenileme kararı aldığı 180 bin araçlık filosuna dikti. Karsan,USPS’in yeni nesil dağıtım araçları ihalesinde finale kaldı.

Karsan Genel Müdürü Okan Baş, ABD Posta Servisi’nin ‘Yeni Nesil Posta Dağıtım Aracı’ sürecine ilişkin sundukları teklifin kabul edildiğini belirterek, “Eylül’de 6 adet prototipi USPS’e teslim edeceğiz. 6 ay boyunca test edecekler. Bu noktada bir önemli gelişme daha var. İhaleye giren şirketlerden birisi çekildi ve toplamda 5 adet şirket kaldı. Nihai karar 2019’u bulur” açıklamasını yaptı. E-ticaretin yaygınlaşmasından dolayı hızlı teslimatın büyük önem kazandığının altını çizen Baş, yüksek teknolojiye sahip ve fonksiyonel araçların talep edildiğini söyledi. Baş, şöyle devam etti:

“Proje kapsamında 10 yılda 180 bin araç alınacak. Çok büyük ihale. Hintli Mahindra, ABD’li Oshkosh gibi rakiplerimiz var. İhaleyi kazanırsak ABD’de üretim gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceklerini ifade eden Baş, “Katıldığımız New York taksi ihalesinden büyük tecrübemiz var. Açıkçası taksi ihalesinde yer almasaydık bu iş daha zor olurdu” diye konuştu.

Minibüs kültürünü AB'ye ihraç edecek

Okan Baş, Karsan olarak oyun alanlarını genişlettiklerini ve ihracata odaklandıklarını söyledi. Yerli pazarın sınırlı bir hacim sunduğuna dikkat çeken Baş, “Jest, Atak ve Star’ı Avrupa’ya çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bizim ürettiğimiz araçlar, tamamen kendi pazarını yaratabilen modeller. Başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü Avrupa’ya taşıyoruz. Bu yıl Avrupa’ya Jest, Atak ve Star modellerinden toplam 300 adetlik ihracat hedefimiz var” dedi.