Gazete Vatan Logo

5 yaşındaki Ece'nin hazin sonu!

Sirkeci'de 3 kadın ile 5 yaşlarında bir kız çocuğunun içinde bulunduğu otomobil arabalı vapura binerken denize düştü. 5 yaşındaki kız çocuğu Ece Su Yılmaz hastanede hayatını kaybetti. Araçta bulunan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Ezel’in de aralarında bulunduğu çeşitli dizilerde makyözlük yaptığı öğrenilen Ece Su’nun annesi Ebru Güleren Yılmaz’ı daha önce beraber çalıştığı oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç’in de bulunduğu birçok sanatçı hastaneye akın etti.

Arabalı vapura binmeye çalışan otomobil, kaptanın kapıları kapatmadan hareket etmesi sonucu denize düştü. Otomobildeki 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz yaşamını yitirirken 3 kişi son anda kurtuldu.

İSTANBUL Sirkeci’de akıl almaz bir ihmal minik bir cana mal oldu. İçinde 3 kadın ile bir kız çocuğunun bulunduğu otomobil, Sirkeci’den Harem’e giden Sadabat isimli arabalı vapura son araç olarak binmek istedi. İddiaya göre arabanın ön tekerlekleri gemiye bindiği sırada gemi aniden hareket etti. Dengesi bozulan araç denize düştü. Olaya tanık olanlar hemen deniz polisini aradı. Yakındaki deniz polisi araçtaki 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ı ardından da Şaziye Güleren’i denizden yaralı olarak çıkardı.

'Arabalı vapur faciası: 1 ölü!'video için tıklayın
TANIK DENİZCİ: CİNAYET GİBİ!

Kaza sırasında orada bulunan bölgede gönüllü arama kurtarma tatbikatı yapan Genç Denizciler Dayanışma Derneği üyesi Kaptan Umur Zamanoğlu, saniye saniye tanık olduğu kazayı anlattı. Zamanoğlu, denize düşen aracın iki tekerleği karada, iki tekerleği geminin kapağı üzerindeyken kaptanın tam yol verdiğini ileri sürerek, aracın denize bu şekilde düştüğünü söyledi. İsmini açıklamak istemeyen bir başka kaptan ise “Limanlarda otomobillerin yüklenme işleminden ‘Liman Saha Görevlisi’ sorumludur. Önce gelen feribottaki araçları boşaltır sonra sırada bekleyenleri bir sıra içinde yerleştirir. Dolum işlemi bittiğinde telsiz kanalıyla kaptana ‘Kalkabilirsiniz’ bilgisini verir. Bu noktada kaptan kamera kanalıyla kapağı kontrol etmek zorundadır. Eğer kamera arızalı ise gözle kontrolünü yapar. Sorun yoksa düğmeye basarak kapağı kapatır. Kapağın kapanmasının emin olduktan sonra hareket eder” diye konuştu.

Sanatçılar hastaneye koştu

Ezel’in de aralarında bulunduğu çeşitli dizilerde makyözlük yaptığı öğrenilen Ebru Güleren Yılmaz, kızının ölüm haberiyle yıkıldı. Acılı anneyi daha önce beraber çalıştığı oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç’in de bulunduğu birçok sanatçı haberi alır almaz Cerrahpaşa Hastanesi’ne akın etti. Anne Ebru Güleren’in sağlık durumunun iyi olduğu ama yaşadığı şoktan dolayı sakinleştirici ilaç verildiği belirtildi.

Bakan: Gerekli talimatı verdim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da kazaya ilişkin, “İstanbul Liman Başkanlığımız gerekli idari tahkikatı başlatmıştır. Yine, Kaza İnceleme Kurulu’na ve Bakanlığın denetim elemanlarına gerekli talimatı verdim. Olay yerine intikal edip gerekli tahkikatı yapacaklar” dedi.

İDO AÇIKLAMASI: “15.03.2014 Cumartesi günü saat 15:20 civarında SADABAT isimli gemimizin Sirkeci-Harem seferi için Sirkeci’de araç yüklemesi esnasında araç denize düşmüştür. Kazanın oluş biçimiyle ilgili detaylı inceleme ilgili mercilerce devam etmektedir.”

Haberin Devamı