Gazete Vatan Logo

32. hafta doğum izni dilekçesi nasıl yazılır? (Dilekçe örneği)

32. hafta doğum izni dilekçesi nasıl yazılır? Çalışan hamile kadınların sorduğu soruların başında gelmektedir. Çalışan kadınların temel haklarından biri olan doğum izni nasıl yazılır? İşte detaylar…

32. hafta doğum izni dilekçesi nasıl yazılır? (Dilekçe örneği)

Çalışan kadınların temel haklarından biri olan doğum izni toplam 16 haftadır. Kadınlara doğum öncesi ve sonrası için de doğum raporu verilmektedir. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Doğum izni alabilmek için ise öncelikle gebeliğin 31. Haftasında olmak gerekmektedir.

DOĞUM İZNİ NASIL ALINIR?

Doktordan çalışamaz raporu aldıktan sonra bu raporun bir nüshası çalışılan kuruma verilmelidir. Kurum SSK’nın sitesine girerek raporu işler. Çünkü, rapor işlenmezse, izin geçerli sayılmamaktadır.

İzin sürenin bitmesinin ardından, çalışmaya karar verildiği taktirde de doğum izninin bitirileceğine ilişkin tekrar doktorunuza gidip bu defa çalışabilir raporu almak gerekir.

İşte doğum iznine ayrılmak için doldurmanız gereken dilekçe;

İZİN ALINACAK KURUMUN ADI

Sicil No:

Sayın …..

İş yerinizde ….. sicil numarası ile görev yapmaktayım. …….. tarihinde hamileliğimin 32. Haftasına giriyorum. ‘’Doğum Sebebiyle Verilecek İzinler’’ sebebiyle doğum iznimi kullanmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

Haberin Devamı

Adı Soyadı