Gazete Vatan Logo

3 yıl sonra et ithal etmeyeceğiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, “Şu anda et üretimimiz yeterli değil ama et ihtiyacı var. Canlı hayvan ve et ithalatı geçici. 3 yıl sonra et ithalat etmeyeceğiz. Kendine yeten bir ülke olacağız” dedi

3 yıl sonra et  ithal etmeyeceğiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’de 2002 yılında 6.1 kilo olan kişi başı kırmızı et tüketiminin 14.7 kilograma yükseldiğini söyledi. Bu oranı 15 kilogramın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Fakıbaba, canlı hayvan ve et ithalatını da sonlandırmayı amaçladıklarını belirterek, “Şu anda üretimimiz yeterli değil. Ama insanlarımızın kırmızı et ihtiyacı var. Yapılan canlı hayvan ve et ithalatı geçicidir. 3 yıl sonra biz artık et ithal etmeyeceğiz. Buna emin olun, kendine yeten bir ülke olacağız” dedi.

İlk 5 ülke arasında

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bir çırçır fabrikasının açılış törenine katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şanlıurfa’nın ‘pamuk şehri’ olduğunu ve pamuk sanayisi üzerinde önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Dünyada pamuk ihtiyacını karşılayan 8 ülkeden birisinin Türkiye olduğunu belirten Tüfenkci, “Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir” dedi. Pamuk veremliliğinde Türkiye’nin ilk 5 ülke arasında yer aldığını dile getiren Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti: “Dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 80’i Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülke tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünya pamuk verimliliğinde Türkiye dünyanın ilk 5 ülkesinden biridir. Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir. Biz ülke olarak ülkemizin lokomotif sektörü olarak tekstil sanayimizin hem pamuk hem tekstilin stratejik ürün olduğunu biliyoruz. Tekstilin ham maddesi olan pamuğun yine ne kadar önemli olduğu bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Biz bu bölgede özellikle pamuk üretimi ile beraber tekstilin de gelişmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı