Gazete Vatan Logo

3.2 milyar dolarlık pazara hazır giyim çıkarması

Hazır giyim sektörü, 5-7 Eylül’de Münih’te düzenlenecek fuara katılıyor. Fuarda 14 firma koleksiyon sergileyecek

3.2  milyar dolarlık pazara hazır giyim çıkarması

Avrupa’nın en büyük 3 tedarikçisinden biri olan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Almanya’nın Münih şehrinde 5-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Munich Apparel Source Fuarı’na katılarak koleksiyonlarını tanıtacak. Munich Apparel Source Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üstlenirken fuarda Türkiye’den 14 firma koleksiyonlarını Alman hazır giyim ithalatçılarının beğenisine sunacak.

Sunum yapılacak

Almanya, Türk hazır giyim sektörünün de en büyü k ihraç pazarı. Yıllık 17 milyar dolar ihracat yapan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı yıllık 14 milyar dolar ihracatın yüzde 23’üne denk gelen 3.2 milyar dolarlık tutarı tek başına gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Almanya’nın hazır giyim ithalatında Çin ve Bangladeş’ten sonra üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İharcatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türkiye’nin Almanya pazarında yüzde 10 pazar payına sahip olduğunu, Almanya’da lider konuma gelebilecek potansiyele sahip olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Fuarda Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Tanıtım Komitesi Başkanı Elvan Ünlütürk tarafından hazır giyim sektörü üzerine sunum da yapılacak.