Gazete Vatan Logo

29 Ekim’i ‘birlik’ mesajıyla kutlayacak

Sabancı Holding, bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nı “93 yıldır birlikte” sloganının yer aldığı reklam kampanyası ile kutlayacak. Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndüğünü belirten Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, bu yılki kutlamaların farklı bir anlam taşıdığını vurguladı.

29 Ekim’i ‘birlik’ mesajıyla kutlayacak

Sabancı Holding, bu yıl Cumhuriyet Bayramı’ını “93 yıldır birlikte” sloganının yer aldığı özel bir reklam kampanyası ile kutlayacak. Kampanya ve ilan metni merhum Sakıp Sabancı’nın “İşte Hayatım” adlı kitabında gençliğe 10 öğüdünden esinlenerek hazırlandı. İşaret dili anlatımına sahip olan filmde Sabancı Topluluğu’nun kadına verdiği önemden hareketle kadın dış ses kullanıldı. Bu filmle ünlü sanatçı Hümeyra ilk kez dublaj yaptı.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndüğünü belirten Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının farklı bir anlam taşıdığını vurguladı. “15 Temmuz’da birlik ve beraberlik içinde cumhuriyetimize sahip çıktık. Onun değerlerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu vesileyle bizleri bugünlere getiren Atatürk ve arkadaşlarına da şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Kurtul, şöyle devam etti: “Kurtuluş Savaşı’nın ardından şartların oldukça güç ve her şeyin aslında pamuk ipliğine bağlı olduğu bir dönemde Cumhuriyetimiz kuruldu. Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan Sabancı Holding, bağımsızlık ve Cumhuriyet uğruna cephede verilen mücadelenin ardından ülke genelinde verilen sosyal ve ekonomik mücadelenin en önemli oyuncularından biri haline geldi. Film de çıkış noktasını Sabancı ve Cumhuriyet’in bu yol arkadaşlığından aldı.”

Haberin Devamı

Büyümede doğru model: Özel yatırım, tasarruf ve ihracat

Zafer Kurtul, 2017’nin daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyledi. Önümüzdeki yıl da iç tüketime dayalı bir büyüme olacağını vurgulayan Zafer Kurtul, şöyle devam etti: “İç tüketim ve kamu harcamaları önümüzdeki yıl büyümeye destek olacak. Kamuda sonrasında tasarruf başlıyor. Sağlıklı ve hızlı büyüme için doğru model özel yatırım, tasarruf ve ihracat odaklı olmalı. Türkiye 2002-2007 arasında bu strateji ile büyüdü.”

Holding olarak bütçe yapmakta zorlanmadıklarını da kaydeden Kurtul, “Şu anda yeni bütçemizi yapıyoruz. Sonra 5 yıllık stratejimize geçeceğiz. Bu yıl herhangi bir revizyon yapmadık” dedi.

19 bin bayrak dağıttı

Sabancı Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün de kampanyayla ilgili bilgi verdi. Sakıp Sabancı’nın ilkelerinden hareket eden bir metinle yola çıktıklarını anlatan Karagül Tüzün, şirket içinde de 18 bin beyaz yakalı çalışana Türk bayrağı dağıttıklarını vurguladı. Bayilerin de bayrak talep etmesi üzerine 1.000 bayrağı da onlara gönderdiklerini kaydeden Karagül Tüzün, “15 Temmuz’dan sonra önemli bir sınavdan geçtik. Önemli değerlerimizi sahiplenmek, Türkiye ile paylaşmak gerektiğini düşündük” dedi.

Haberin Devamı