Gazete Vatan Logo

26 bin kasaba da et verin

ESK’nın 2 markete ucuz et satışı imkanı sağlaması esnaftan perakendeciye her kesimin tepki çekti. TESK Başkanı Palandöken, Türkiye genelindeki 26 bin kasaba da ucuz et verilmesini talep etti.

26 bin kasaba da et verin

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK), kıymanın 29 lira, kuşbaşının 31 liradan satılması için yalnızca A101 ve BİM’e vize vermesi hem perakendicileri hem de esnafı rahatsız etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki işletmeler arasında ayrım yapıldığını belirterek, “Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır” diye konuştu.

Üreticide düştü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da Ekim’de et fiyatlarında meydana gelen değişimleri değerlendirdi. Ekim’de, üreticide kuzu eti fiyatının yüzde 4.55 düşüşle 32 lira 9 kuruşa, dana eti fiyatının yüzde 6.48 gerilemeyle 25 lira 69 kuruşa indiğini belirten Bayraktar, buna karşın markette, Ekim’de kuzu eti fiyatının değişmediğini ve

53 lira 65 kuruşta kaldığını, dana eti fiyatının yüzde 4.01 artışla 42 lira 14 kuruşa çıktığını kaydetti. Bayraktar, üreticide dana etinin ortalama kilogram fiyatının 25 lira 69 kuruş olmasına rağmen bazı illerde 23 liraya kadar düştüğüne dikkati çekerek, “İthalat üreticide fiyatları düşürmüştür. Buna karşın, ithalata rağmen markette fiyatlar artmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek de ESK’nın 2 indirim marketi ile sözleşme imzalamasının yerel zincirleri, küçük esnafı, kasapları hatta gıda perakendesindeki tüm oyuncuları daha da zora sokacağını ifade etti.