Gazete Vatan Logo

250 milyon euroluk kargo

İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için 6 şirketle sözleşme imzalandı. MNG, PTT, Çelebi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik ile imzalanan anlaşmaların büyüklüğü 250 milyon euroyu bulacak

250 milyon euroluk kargo

İstanbul Yeni Havalimanı’nda bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken diğer yandan da ticari anlaşmalar imzalanmaya devam ediyor.

Duty free sözleşmesinin imzalanmasının ardından bu yılın ilk çeyreğinde yeme-içme alanlarında sözleşme aşamasına gelinirken, reklam tahsis alanlarının ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkılacak. Şimdi de proje alanı içerisinde yer alacak Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için 6 şirketle alan tahsis sözleşmesi imzalandı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecek. 25 yıllık anlaşma, yaklaşık 250 milyon euro tutarında olacak.

Yarısı kiralandı

Yapılan rekor anlaşmanın ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, “Türkiye’nin stratejik konumu, Türk Hava Yolları’nın kargo alanında yaptığı ciddi yatırımlar ve ülkemizin gelişen ekonomisi, Türkiye’nin hava kargo taşımacılığında her geçen gün daha da önemli bir merkez haline gelmesini sağlıyor. Yer hizmetleri de etkin bir havalimanı operasyonu yönetmemiz açısından yüksek öneme sahip. İGA olarak İstanbul’u havacılığın merkezine almak ve kesintisiz bir hizmet sunmak için kargo ve yer hizmetleri konusundaki ilk anlaşmalarımızı tamamladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Keskin, şu an itibari ile kiralanabilir alanların yüzde 50’sinin kiralandığını, 100’e yakın firma ile sözleşme yapıldığını açıkladı.

200 futbol sahası büyüklüğünde

İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer hizmetleri için 150 bin metrekare ayrılacak. Kargo uçak park pozisyonları ile tüm kargo şehrinin toplamı, 1.4 milyon metrekare olacak. Bu büyüklük, 200 futbol sahasına tekabül ediyor. Hüseyin Keskin, “Havalimanımız açıldığında 2.5 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacak. Tüm fazlar tamamlandığında 5.5 milyon ton kapasiteye sahip olacak” dedi.