Gazete Vatan Logo

240 ay vade, yüzde 35 daha düşük ev taksidi

Emlak Konut, 240 ay vadeli ‘ikinci konut seferberliği’ için harekete geçti. Hedef faizi yüzde 0.70’in altına çekip konut taksitlerini yüzde 35 azaltmak. Bankalarla görüşmeler sürüyor, kampanya Şubat’ta başlayacak. 240 ay vadeli satış orta gelirliyi ev sahibi yapacak

240 ay vade, yüzde 35 daha düşük ev taksidi

Gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Emlak Konut GYO öncülüğünde başlattığı seferberlik yeni bir boyuta taşınıyor. Emlak Konut GYO, yeni yılda da piyasayı canlandırmak için sektörde ilk defa denenecek 240 ay (20 yıl) vadeli konut satışı için kolları sıvadı. Bu kapsamda faizlerin düşürülmesi için bankalarla görüşmeler başladı. Emlak Konut GYO’nun hedefi konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.70’ten aşağı çekmek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Biz ve yüklenicilerimiz elimizden geleni yapacağız. Bankalar da bu işin ucundan tutarsa faizleri yüzde 0.70’ten aşağı çekip 240 ay vadeli satış yapabiliriz” dedi.

45 gün sürecek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ağustos ayında başlayan kampanyada faizler yüzde 1.20 seviyelerindeyken yüzde 0.70’e indirilip, 120 ay vadeyle satış yapılmıştı. Kurum, bu kampanya sayesinde taksitlerin yüzde 15-20 azaldığını belirterek, “240 ay vadeli kampanyada hedefimiz konut taksitlerini yüzde 30-35 azaltabilmek” diye konuştu.

Kurum, kampanyaya Şubat ayında başlamayı planladıklarını ve yaklaşık 45 gün sürmesini öngördüklerini söyledi. Kampanya kapsamında 15 bin bağımsız birimin satışa çıkması, bunun da yüzde 15’inin satılabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Özel bir banka hazır

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, orta ve orta altı gelir grubunun faiz oranları nedeniyle konut sahibi olamadığını belirterek, “Bu kesimi ev sahibi yapabilmek için faiz oranlarını aşağı çekelim istedik. Bankalarla görüşmeler yapacağız” dedi. Edinilen bilgilere göre, özel bir banka ‘belli bir oranda’ 240 ay vadeli konut kredisi vermeye hazır. Bu özel bankanın 240 ay vadeli konut kredisi vermeye hazır olduğunu Emlak Konut GYO’ya bildirmesiyle kampanyanın fitili ateşlenmiş oldu. Ancak sektör temsilcileri, kamu bankalarının bu noktada devreye girip 240 ay vade konusunda öncü olmasını bekliyor. Murat Kurum, tüm bankalarla çalışmak istediklerini söylüyor.

GYODER DE KATILACAK

EMLAK Konut GYO, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kendi projelerini kapsayan yüzde 0.70 faiz ve 120 ay vadeli kampanyaya başlamıştı. Ağustos 2016’yı kapsayan kampanyaya Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) de katılmış, konut adedi 56 bine çıkmıştı. GYODER, Emlak Konut’un yeni kampanyasına da iştirak etmeye hazırlanıyor. GYODER Başkanı Aziz Torun, üyeleri ile bir araya gelerek toplantı yapacaklarını belirterek, “Ağustos’taki kampanyaya 40 şirket 120 proje ile katılmıştı. Bu kampanyaya hangi firmalar hangi projeleriyle katılacak görüşeceğiz” dedi. Torun, bankaların da fedekarlık yapmasına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Orta gelir

Orta ve alt gelir grubu, Türkiye’de en çok konut talebi olan kesim. 240 ay vadeli satışla orta gelirin de ev sahibi olması hedefleniyor.

% 0.70

Emlak Konut GYO’nun ilk kampanyasında faizler yüzde 0.70’e çekilmişti. Yeni hedef bu oranı daha da aşağı çekmek.