Gazete Vatan Logo

22 yıllık davada sürpriz gelişme!

1994’te eski eşi ve onun arkadaşını öldürmekten yargılanan, tüm dünyanın izlediği davada delil yetersizliğinden beraat eden OJ Simpson’ın çifte cinayette kullandığı bıçağın bulunduğu iddia edildi

22 yıllık davada sürpriz gelişme!

ABD’nin en çok sevilen Amerikan futbolu yıldızlarından biriydi. Milyon dolarlarla oynuyordu. Güzel bir eşi vardı ve sürekli olarak magazin basının gündemindeydi. Ancak 1994 yılında tüm bunlar yerle bir oldu. Simspon’ın ‘Juice’ lakaplı eski eşi Nicole Brown ve arkadaşı Ronald Goldman kafa ve boyunlarından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Tüm gözler OJ Simpson’a çevrildi. Ancak ünlü futbolcu ortalıkta yoktu. Savcılar Simpson’a teslim olma çağrısı yaptı. Ancak ünlü sporcu kaçtı. Sonunda Los Angeles’ta yeri tespit edildi ve aracı polis tarafından takibe alındı.

Kasten cinayet

Helikopterle çekilen görüntülerle televizyonlardan canlı olarak yayınlanan 90 dakikalık kovalamacanın ardından OJ kelepçelenerek gözaltına alındı. Hakkında kasten cinayetten ölüm cezası istemiyle dava açıldı. Simpson ise servetini kullanarak Los Angeles’ın en ünlü avukatlarından oluşan bir savunma ekibi kurdu. Kardashian kardeşlerin babası Robert Kardashian’ın da aralarında bulunduğu avukatlar ABD yargısındaki boşlukları o kadar iyi değerlendirdi ki OJ Simpson’ın suçsuz bulunmasını sağlamayı başardı. Bu karardaki en önemli unsur ise cinayet silahı olan bıçağın bulunamamış olmasıydı. OJ’e ait olduğu bilinen bir bıçak bilirkişi tarafından incelendi ancak olayda kullanılmadığı tespit edildi. ABD’de ve dünyada hemen hemen herkes bu cinayetleri Simpson’ın işlediğine neredeyse emindi ancak OJ’i hapse atacak deliller ortada yoktu. Ta ki düne kadar...

Haberin Devamı

Yeniden yargılanmayacak

ABD’de yürürlükte olan çifte yargılama yasaları gereği şu anda silahlı soygun ve adam kaçırma suçlamalarıyla Las Vegas’ta hapis yatmakta olan Simpson eski karısının cinayeti ile ilgili yeni bir kanıt elde edilse bile yeniden yargılanamayacak. Ancak 33 yıl hapis cezası almış olan Simpson gelecek yıl kefaletle serbest kalma hakkını elde edecekti. Cinayeti kendisinin işlediği ortaya çıkarsa kefaletle serbest kalma ümidi de suya düşecek.

DNA testi yapılıyor

İki kişiyi vahşice öldürmekle suçlanan OJ Simpson’ın cinayetlerin yaşandığı dönemde oturduğu evin bahçesinde bir bıçağın gömülü olarak bulunduğu ve bu bıçağın 15 yıldır bir polis tarafından saklandığı anlaşıldı. Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD) konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bir kaç sene önce inşaat işçisi olduğunu iddia eden bir kişinin bıçağı Simpson’ın evinde bulduğunu söyleyerek görevde olmayan bir polis memuruna teslim ettiğini söyledi. Polis memurunun da davanın kapandığını varsayarak bıçağı ele geçirdiğini kimseye söyleme gereği duymadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Delil sahte olabilir

LAPD yetkilileri bıçağın varlığından haberdar olduktan sonra derhal DNA testi yapılması ve bıçak üzerinde herhangi bir kanıt bulunup bulunmadığının anlaşılması için harekete geçtiklerini dile getirdi. Ancak yetkililer bıçağın dünyaca ünlü Amerikan futbolu yıldızının yargılandığı ünlü dava ile bağlantılı olup olmadığını henüz kesinleştirmediklerinin altını çizdi ve “bu kanıt sahte olabilir” dedi. NBC News ise ele geçirilen bıçağın “cinayet silahının tanımlarına uyduğunu” öğrendiklerini söyledi.

Haberin Devamı