Gazete Vatan Logo

2018’e girerken saç ve makyaj

Yeni yıl partisinde yalnızca elbisenizle değil makyaj ve saçınızla da göz kamaştırabilirsiniz. İşte ipuçları...

2018’e girerken saç  ve makyaj

Geçen yılı uğurlayıp yeni bir yıla merhaba diyeceğimiz yılın son gecesinde giysilerimiz kadar saç ve makyajımızın da ışıltılı, etkileyici ve havamızı yansıtıyor olması gerekir.

Yeni yıl akşamı için saç ve makyaj hazırlıklarını yapan O&V Master Kuaför’den Orhan Bademli bilgi verdi. Bademli’nin aktardığına göre gökyüzü enerjisine uyum sağlayan yüz şekillerine haute couture topuzlar çok yakışıyor.

Topuz nasıl yapılır?
Sağ yan profil ayrımını dikkatlice ayırırız,ayırdığımız saç bloğunu uç boylarına netlik verene kadar tararız. Daha sonra arka saç tutamlarını ayrı ayrı bloklar halinde tepe verteks bölgesinde bağlarız. Bu aşamalardan sonra her separasyona dip krepeler yaparak saça hacim veririz bu aşamadan sonrada fırça ile netleştirip, figürsel hareketlerle saçta dikey bir enerjiyi sekronize ederiz. En son aşamada ise ön bloktaki saç tutamını sol blok profil bölgesindeki kulak hizasına kadar getirir ve toka ile sabitleriz. Tüm bu işlemlerden sonra toplanan saçı spreyle netleştiririz.
Saçta gizemli gölge oyunları
Bildiğiniz gibi güzellik trendleri her sezon olduğu gibi bu sezonda da değişiklik gösteriyor. Şimdi, sarışınların en havalı, en yeni nesil saç renklerinde; koyu renk tonlarından, bej tonlarına kadar bir aradaki uyumunu görebiliyoruz. Bu trend, özellikle beyaz tenli ve renkli gözlü kişilere çok yakışıyor. Çünkü kadınlar saç renklerini Rood, Shadow, Terracota gölgeleriyle daha soğuk ve serin renklerin doğal sonucunu görmek istiyorlar. Bu nedenle, karanlık saç renklerinin büyüleyici, gizemli ve sofistike dünyasının içinde koyu derin gölge oyunlarıyla içinde açık bej serin renk kodlarını görüyoruz.

Haberin Devamı