Gazete Vatan Logo

2017 yılı hac kayıt yenilemesi ne zaman sona erecek? İlk defa katılacaklar için son gün!

2017 yılı için ilk defa hac kaydı yaptıracaklar için bugün son gün. Hac kayıt yenilemesi yapacaklar için ise işlemler bugün başlıyor. Peki 2017 yılı hac kayıt yenilemesi için hangi belgeler gerekiyor?

2017 yılı hac kayıt yenilemesi ne zaman sona erecek? İlk defa katılacaklar için son gün!

2017 yılında hacca gitmek isteyenlerin başvuru süresi bugün dolacak. Hac kaydını yenilemek isteyenlerin başvuruları ise bugün başlayarak 31 Ocak'a kadar devam edecek. Peki 2017 yılı için hac kayıt işlemlerinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Tüm ayrıntılar haberimizde...

ÖNCEKİ YILLARDA HAC KAYDI YAPTIRANLAR İÇİN YENİLEME İŞLEMLERİ

1-Kayıt yenileme işlemleri 09 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

2- Başkanlık 2017'de "Otomatik Kayıt Yenileme" işlemi yapmayacak.

3- Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

4- Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçilmiştir.

5- Hac adaylarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr ) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek.

6- Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek.

Haberin Devamı

7- Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

8-2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.