Gazete Vatan Logo

2017 YGS sonuçları açıklandı mı? YGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

YGS sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. ÖSYM tarafından sonuçların açıklanacağı tarih açıklandı. Sonuçların açıklanacağı tarih ve sınav ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

2017 YGS sonuçları açıklandı mı? YGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

12 Mart’ta yapılan YGS için pek çok öğrenci 09.45’ten sonra geldikleri için sınava alınmamıştı. Konuyla ilgili olarak Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada sınava bu nedenden dolayı giremeyen öğrencilerin kendilerine şikayette bulunduğunu belirtti. Hukuk çerçevesinde bu durumun değerlendirmesinin yapılacağını söyledi. Sınav saatinden 14 dakika erken gelmiş öğrenciyi almamak ile anayasanın 42. maddesinin ihlali söz konusudur diyerek yapılanlar için ‘’Yazık günah değil mi?’’ sözlerini kullandı.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

YGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ÖSYM kendi resmi internet sitesinde yayınladığı 2017 sınav takviminde açıkladı. Sınav takvimine göre YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde ilan edilecek. Sınav sonuçları ais.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabilecek. Sınav sonuçları için adaylara posta ile belge gönderimi yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Üniversiteye giriş için ilk adım olan YGS’den sonra baraj puanını geçen adaylar LYS için başvuru işleminde bulunacaklar. LYS başvurusu yapacak olan adayların YGS puan türlerinin en bir tanesinden 180 puan ve üzeri puan alması gerekmektedir.

Adaylardan en az 150 puan ve üzeri alanlar da Açıköğretim Fakültesi için tercih yapabilecektir. 150 puanın altında bir puan almış olan adaylar ise herhangi bir tercih işleminde bulunamayacaktır. Okulunda birinci olan öğrenciler için sınavda ek puan uygulaması yapılmaktadır. Bu bağlamda verilecek olan ek puanlar girilen ilk sınav için geçerli olup ikinciye aynı sınava giren öğrenciler için ek puan uygulaması yapılmamaktadır.

YGS’den baraj puanı geçen adaylar tarafından LYS başvuru işlemleri 4 Nisan ve 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav başvuruları ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve sistem şifresiyle yapılabileceği gibi başvuru merkezleri aracılığı ile de yapılabilecektir. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan başvurular için belirli bir hizmet bedeli alınmaktadır.

Haberin Devamı

LYS’de Bir İlk Kısa Cevaplı Sorular Geliyor!

ÖSYM tarafından uygulamaya konulan değişiklik ile bu yıl LYS sınavlarında kısa cevaplı sorulara da yer verilecek. Adaylar sınavda çıkabilecek soruları merak etmeleri halinde ÖSYM tarafından resmi internet sayfasında yayınlanan örnek soruları inceleyebilirler. Sınavda adaylara sorulacak kısa cevaplı soru sayıları ise şu şekildedir;

Fen Bilimleri/ Biyoloji 1 soru, Fizik 1 soru ve Kimya 1 soru

Matematik/ 3 soru

Edebiyat-Coğrafya/ Coğrafya 1 soru, Türk Dili ve Edebiyatı 2 soru

Sosyal Bilimler/ Coğrafya 1 soru, Felsefe Grubu 1 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 soru

Yabancı Dil/ 3 soru

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre kısa cevaplı sorular için 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü uygulama yapılmayacaktır.

LYS Tarihleri Ne Zaman?

LYS sınavları Haziran ayı içerisinde yapılacaktır. Ösym 2017 sınav takvimine göre sınav tarihleri şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

LYS-1 Matematik Sınavı 11 Haziran

LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı 17 Haziran

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı 18 Haziran

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı 10 Haziran

LYS-5 Yabancı Dil Sınavı 17 Haziran tarihlerinde yapılacaktır.

Sınavların başlangıç saatleri ise LYS-1, LYS-2, LYS-3 VE LYS-4 için saat 10.00 olarak belirlendi. LYS-5 sınavı da saat 14.30’da başlayacak.

Sınavlar için adaylara verilecek süre LYS-1, LYS-2 VE LYS-4 sınavları için 135 dakika iken LYS-3 ve LYS-5 sınavları için 120 dakika olacaktır.