Gazete Vatan Logo

2017- TUS İlkbahar dönemi sınavı için gün sayılıyor

ÖSYM tarafından 22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan TUS için sayılı günler kaldı. Adayların sınav giriş belgeleri yayınlandı. İşte TUS ile ilgili detaylar…

2017- TUS İlkbahar dönemi sınavı için gün sayılıyor

28 Şubat ve 7 Mart 2017 tarihleri arasında başvuru işlemleri yapılan 2017-TUS için başvuru yapan adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile alabilirler. 22 Nisan’da yapılacak olan sınav için sonuçlar, 17 Mayıs 2017 tarihinde ilan edilecektir.

TUS 2017 SINAV GİRİŞ DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

2017-TUS Ne Zaman Yapılacak?

2017 TUS İlkbahar dönemi Temel Tıp Bilimleri testi 22 Nisan’da saat 10.00’da başlayacaktır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda yeni uygulama konulan 15 dakika kuralı bu sınavda da geçerli olacaktır. Sınavın başlangıç saatinden 15 dakika önce yani 09.45 itibari ile adaylar sınav giriş binalarına alınmayacaktır.

2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimler testi de 22 Nisan’da gerçekleştirilecektir. Sınavın başlangıç saati 14.30 olup, 15 dakika önce yani 14.15 itibariyle adayların sınav binalarına girişlerine izin verilmeyecektir.

Sınav İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav giriş belgelerini alabilirler. Sınav giriş belgesinin üstünde adayın sınava gireceği bina ve salon bilgisinin yanı sıra adayın fotoğrafı da yer almaktadır. Sınav giriş belgesinde fotoğraf olması zorunlu olduğu için, adaylar yazıcıdan çıktı alırken fotoğraflarının olup olmadığına bakmalıdırlar. Sınav giriş belgesi sınav gününe kadar alınabilmektedir. Belge siyah-beyaz ya da renkli olabilir. Sınav gününde T.C. kimlik kartının yanında sınav giriş belgesi de unutulmamalıdır. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava giriş yapmayacaktır.

Sınav saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınmadığı unutulmamalıdır. Sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binasının önünde hazır olarak beklenilmesi gereklidir. Sınav giriş belgesi alınırken, adaylara sınavdan 15 dakika önce girişin yapılamayacağı uyarısı yapılmaktadır. Bu uyarıyı kabul eden adaylar sadece giriş belgesinin çıktısını alabilmektedir.

Haberin Devamı

Sınavda Teslim Edilmesi Gereken Belgeler ve Evraklar

Sınav bittikten sonra adaylara ait sınav kitapçıkları, salon görevlisi olan kişiler tarafından toplanacaktır. Sınavın gerçekleştirileceği büyük salonlarda yanlışlık olma ihtimali bulunmaktadır. Salon görevlisi kişiler, adayın sınav kitapçığını almamış olabilir. Bu gibi durumlarda gerekli olan uyarı yapılmalı ve salon görevlisinin sınav kitapçığını alması gerektiği belirtilmelidir. Sınavını bitiren adaylar, sınav kitapçığını salon görevlisine teslim etmelidir. Sınav kitapçıkları sıra üstünde bırakılmamalıdır. Salon görevlisi tarafından, sınavın süresinin bitmiş olduğu söylendiğinde adaylar sınav kitapçıklarını sıra üstüne bırakmalıdır. Adaylar, sınav kitapçıkları kendilerinden alınıncaya kadar da sınav salonundan çıkmamalıdır.

Adayların sınava girdikleri salonun içinde, sıra üstünde kalmış ve ÖSYM’ye ulaştırılmamış olan sınav evrakları için de adayın kendisi sorumlu olacaktır. Aday sınav giriş belgeleri de belge üstündeki sınav giriş kodu kodlandıktan sonra görevli olan kişiler tarafından toplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınav yapılacak her salona ait sınav evrak paketleri, ÖSYM’de görevli olan kişiler tarafından tek tek açılacaktır. Evrakların içinde bulunan belgelerin sayımı yapılacaktır. Sayımı yapıldıktan sonra belgelerde eksiklik tespit edilirse bu durum tutanak tutularak kayıt edilecektir. Adayların, sınav giriş belgelerini ve sınav kitapçıklarını eksiksiz olarak teslim etmesi gereklidir. Eksik teslim edilen belge ve kitapçık olduğunda adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınavı değerlendirmeye de alınmayacaktır. Adayların ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza dikkat etmeleri ve belirtilmiş olan kurallara uymaları gerekmektedir. Sınav bittikten sonra sınav evrakları salon görevlisi olan kişiler tarafından paketlenecektir. Sınava giren adaylar isterlerse bu paketleme işlemi yapılırken bu süreci izleyebilme hakkına sahiptirler.