Gazete Vatan Logo

2017 KPSS A grubu öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak?

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı yılın belli zamanlarında yapılmaktadır. Sınavın giriş bilgileri sınavdan belli bir zaman önce ÖSYM'nin resmi sitesinden tüm adaylara duyurulur. KPSS'nin A Grubu ve Öğretmenlik sınavı başvuruları hakkındaki ve ÖSYM'nin açıklamasındaki ayrıntılar haberimizde!

2017 KPSS A grubu öğretmenlik başvuruları ne zaman başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM, kendi bünyesinde yaptığı sınavlara ilişkin tüm tarihleri her zaman yayınladığı sınav takviminde açıklamaktadır. ÖSYM 2017 sınav takviminde, KPSS'ye girecek adaylara dair tarihleri de paylaşmıştır. Buna göre, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için tarihleri de belirledi! KPSS VE ÖABT adaylarının KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına yapacakları başvuru için tarih ve 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı'nın ne zaman gerçekleşeceğine dair tarih, ÖSYM tarafından açıklandı. Bu açıklamaya göre 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına başvurular, 14 Mart 2017 tarihinde başlayacaktır ve aynı zamanda busınav için yapılacak başvurular, 27 Mart 2017 günü son tarih olarak belirlenmiştir. ÖSYM tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınava adayların hangi sınav noktalarında gireceği, başvurulardan bir süre sonra ÖSYM'nin resmi web sitesinden açıklayacağı bilgilerden öğrenilecektir.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 KPSS A Grubu Öğretmenlik Sınavının Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda sınav tarihleri, başvuru tarihleri, tercih tarihleri ve sınavın ne zaman açıklanacağına ilişkin tarihler, ÖSYM'nin resmi web sitesindeki sınav takviminden takip edilebilmektedir. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına dair tüm tarih açıklamaları da aynı şekilde ÖSYM'nin resmi web sitesinden açıklanmıştır. Peki KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? !4 Mart2017 ve 27 Mart 2017 tarihleri aralığında başvurulacak olan sınav, 28 Mayıs'de yapılacaktır. Bu tarihte yapılacak olan 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçlarının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM'nin resmi web sitesinden 16 Haziran 2017 tarihinde açıklanması beklenmektedir.

ÖSYM Tarafından Adaylara Yönelik 2017 KPSS ve ÖABT'de Yapılan Değişikliklere İlişkin Açıklama Adayların Bilgisine Sunuldu

Haberin Devamı

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına girecek adaylara yönelik yapılan açıklama, ÖSYM'nin resmi web sitesinde duyurulmuştur. Bu açıklamada 2017 KPSS ve ÖABT'de yapılan değişiklikler adayların bilgisine sunuluyor. Açıklamanın resmi tam metni şu şekilde:

2017 KPSS ve ÖABT Adaylarının Dikkatine!

2017 KPSS ve ÖABT’de yapılan değişiklikler aşağıda adayların bilgisine sunulmuştur:

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

KPSS Puan Türleri ekteki şekliyle yeniden belirlenmiştir. (EK 1)

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin ağırlıklandırıldığı puan türleri hesaplanmayacaktır.

2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.

Haberin Devamı

MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.