Gazete Vatan Logo

2 milyonluk şehirde içme suyu krizi

Halep merkezinde çatışmaların yoğunlaşması şehirde içme suyu sıkıntısı yaşanmasına yol açtı. Kriz sebebiyle kentte rastgele sondaj çalışmaları yapılıyor

Kent merkezinde Esad güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında çıkan çatışmaların şiddetlenmesi Halep'te içme suyu krizine neden oldu. İçme suyu ihtiyacını karşılamak amacıya kentte rastgele sondaj çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Su sıkıntısının yaşandığı kentte, 5 gün üst üste devam eden elektrik kesintisi nedeniyle artan su ihtiyacının temini için halk, çeşme başlarında sıra bekliyor.

Çeşitli mahalleler arasında paylaştırılan sokak çeşmelerinden su taşımak için uzun yollar katetmek zorunda kalan bölge sakinlerinin, buna çözüm olarak rastgele sondaj kuyuları açması ise yer altı su rezervlerini tehdit ediyor.

Halep Kamu Hizmetleri İdaresi'nden yapılan açıklamada "Su pompalama istasyonlarındaki çalışmanın durması, kentte uzun süreli ve sık aralıklarla elektrik kesintilerine neden oldu. Ayrıca muhalefetin kontrolü altındaki es-Sahur semtindeki askeri operasyonlar nedeniyle ana su hattı çalışamaz hale geldi" denildi.

Açıklamada, muhalefetin rejim güçlerine yönelik noktaları hedef aldığı saldırıların da bir çok su kuyusunun kapanması ve suların kirlenmesi sorununu beraberinde getirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Halep'in nüfusu Suriye İç Savaşı'yla birlikte dramatik olarak düşerken, savaş öncesi dönemde şehirde 2,3 milyona yakın kişinin yaşadığı tahmin ediliyordu.