Gazete Vatan Logo

2.5 ton bombaya siper oldular!

Midyat’taki karakola yapılan saldırıda, 2.5 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Yaklaşan aracı fark eden korucuların kendilerini siper ettiği ortaya çıktı.

2.5 ton bombaya siper oldular!

PKK’nın önceki gün Mardin’in Midyat ilçesindeki Anıtlı Jandarma Karakolu’na düzenlediği bir asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü saldırının detayları belli olmaya başladı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre teröristlerin 2.5 ton patlayıcı kullandığı tespit edildi. Son zamanlarda bölücü terör örgütünün, bomba yüklü araçlarla karakolları hedef alacağı istihbaratlarına karşı, karakol personelinin hazırlıkları “tam bir kahramanlık örneği” olarak değerlendirildi.

Komutan denetledi

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre saldırıdan 2 saat önce karakol komutanı, daha önce saldırı ihtimaline karşı alınan önlemleri denetledi. Nöbet yerlerini dolaştı, askerlerin ve geçici köy korucularla konuştu ve böyle bir araç saldırısında neler yapılacağını tekrar izah etti. Saat 19.30’da karakola yaklaşan aracı uzaktan ilk fark eden geçici köy korucuları oldu. Aynı karakol komutanının ikaz ettiği gibi, ileride bir kamyonetin karakola doğru geldiğini gördüler ve personeli ikaz ettiler.

Haberin Devamı

2 PKK’lı parçalandı

Herkes daha önce karakol komutanının belirttiği yerlerde tedbir aldı. Araç yavaşlamayıp karakola doğru yönelince de korucular, kendilerini siper ederek gelen araca ateş açtılar. Açılan ateş sonucunda, kamyonette bulunan iki terörist öldü. Araç bariyerlere çarptı ve infilak etti. Alınan bilgiye göre korucuların kahramanlıkları ve karakol personelinin gayretleri ile bomba yüklü araç nizamiyeden içeri giremedi. Ancak 2.5 ton patlayıcının patlaması neticesinde iki korucu ve bir astsubay şehit oldu. Karakol komutanı ise ağır yaralandı. Teröristlerin cesetleri ise parçalandı.