Gazete Vatan Logo

19 Mayıs’ta yine yurt dışı revaçta

Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs, 4 gün tatil fırsatını beraberinde getirecek. Tatilcilerin tercihi ise Ruslar yüzünden zor günler geçiren güneydeki tatil yöreleri değil yurt dışı oldu. Roma, Paris ve Amsterdam satışlarda ilk sıralarda. Romanya ve Bulgaristan da ilgi diğer gören turlar

19 Mayıs’ta yine yurt dışı revaçta

19 Mayıs’ın Perşembe gününe denk gelmesi tatilcileri harekete geçirdi. 18-22 Mayıs arası baharın tadını Avrupa’da, Kuzey Afrika ve Akdeniz sahillerinde çıkartmak isteyen tatilciler son hazırlıklarını yapıyor. Baharın artık iyice kendini hissettirmesiyle birlikte yurt dışı rezervasyonlarda da artış başladı. Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın Perşembe gününe denk gelmesi, kısa süreli tatil fırsatlarının da doğmasını sağladı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyenler 1 gün izin alıp 4 gün tatil yapabilecek. Tatilciler bu fırsatı daha yoğun olarak yurtdışı lokasyonlarda değerlendiriyor.

19 Mayıs döneminde yine en çok ilgi gören Avrupa yurt dışı kültür turları oldu. Roma, Paris ve Amsterdam gibi klasikleşmiş turlar satışlarda ilk sıralarda yerini aldı. Bu lokasyonlara ek olarak farklı yerler keşfetmek isteyen misafirler şimdilerde revaçta olmaya başlayan, şatolar diyarı Transilvanya’nın da ziyaret edildiği Romanya ve Bulgaristan turlarını tercih etti. Bu turda kişi başı 199 eurodan başlayan fiyatlarla vampir efsanesinin doğduğu gizemli Drakula Şatosu da ziyaret edilebiliyor.

Haberin Devamı

Vizesiz ülkeler tercih ediliyor

Avrupa’nın Akdeniz sahil şeridinde bulunan Nice, Barselona ve Karadağ da en çok ilgi gören destinasyonlar arasında yer alıyor. Vizesiz olarak seyahat edilebilmesi sebebiyle son yıllarda popülaritesi oldukça artan Karadağ turlarına katılmak kişi başı 369 eurodan başlıyor. Barselona ve Nice turları ise 697 euro civarında seyrediyor. Avrupa dışında farklı yerler keşfetmek isteyen misafirler ise 4 günlük bayram seyahati için Dubai ve vizesiz olarak seyahat edilebilen Casablanca Marakeş’i tercih ediyor. Casablanca Marakeş/Fas tur fiyatları kişi başı 599 eurodan, Dubai turları kişi başı 499 eurodan başlıyor.

tatilsepeti.com verilerine göre, düşük seyreden döviz kurları ve vade farksız 9 taksit gibi avantajlı ödeme imkânı turların yanı sıra yurt dışı otellerine olan talebin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış göstermesine sebep oldu. Bunlara ek olarak bu yıl itibariyle misafirlere otelde ödeme imkânı da sağladıklarını belirten tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, “Vize seyahat güvencesi ve Türkçe danışma desteği de yurt dışı otel rezervasyonlarının tercih edilmesinde etkili oldu. 19 Mayıs için son dakika satışlarına girildi” dedi.

Haberin Devamı

Komşu Türkiye’yi ana liman seçti

Geçen yıl 25 bin Türk yolcuya Yunan Adaları’nı gezdiren Celestyal Cruises’un CEO’su Anastassiadis, “Türkiye’ye güçlü bağlarla inandık. Yeni gemimiz Celestyal Nefeli için ana liman olarak Türkiye’yi seçtik” dedi

Bazı cruise gemileri Türkiye limanlarından çekilirken Celestyal Cruises en son gemisi Celestyal Nefeli için ana limanını Türkiye olarak ilan etti. Celestyal Cruises CEO’su Kyriakos Anastassiadis, Türkiye pazarına güçlü bağlarla inandıklarını belirterek, Celestyal Nefeli’nin İzmir, Kuşadası, Çeşme limanlarından yapacağı seferleri Mayıs ayında başlatacaklarını açıkladı. Anastassiadis, şöyle konuştu:

“Sadece Türkiye değil bütün dünya, terör olayları açısından zor günler yaşıyor. Elbette biz de güvenlik konusunda çok hassasız. Ama hassas ve uzmanı olduğumuz bir nokta daha var ki o da Ege suları. Ege suları bizim sularımız. Türkiye’nin de kıyısı olduğu; ortak sularımız. Bu yüzden 2016 planlarımızı gözden geçirmeye gerek görmedik. Gemimizi Türkiye’ye bağlayacağız. 2016 boyunca güvenli ve konforlu seyirlerimizi Türkiye’den yapmaya devam edeceğiz. Şirketimizin diğer iki gemisi Celestyal Crystal ve Celestyal Olypmia ile de Kuşadası ve İstanbul limanlarına 165 uğrak yapıyor, 150 bin yabancı turisti Türkiye’ye getiriyoruz.”

Haberin Devamı

Vize muafiyeti trafiği % 60 artıracak

Celestyal Cruises Türkiye Temsilcisi Karavan Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Gianluigi Baltazzi, AB ve Türkiye arasında öngörülen vize muafiyetinin gerçekleşmesiyle Yunanistan’ın daha önemli bir destinasyon haline geleceğini, Yunan adalarına 300 bine varan Türk turist trafiğinin yüzde 50-60 oranında artacağını söyledi. Baltazzi, bu gelişmenin turizme önemli bir ivme kazandıracağını belirterek, “Celestyal Cruises Türkiye olarak bu değişime hazırız. Yunan Adaları turlarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı